Izviđač u drugom poluvremenu slomio otpor dobojske Sloge

HRK Izviđač
Izviđač CO

Rukometaši Izviđač Central osiguranja u prvoj utakmici nastavka Premijer lige BiH, bili su uspješniji od dobojske Sloge savladavši je rezultatom 30:24 (12:12).

Gosti iz Doboja u prvom poluvremenu su uspjeli nametnuti svoj stil igre, umrtvili su igru, igrajući dugim napadima, što je donekle uspavalo rukometaše Izviđača. Sloga je u devetoj minuti imala dva gola viška (2:4), da bi do svoje najveće prednosti (4:7) stigla  došla u 12. minuti.

Vidjevši da s takvim pristupom „tjeraju vodu na mlin gostiju“, „Skauti“ su zaigrali angažiranije i od 17. do 21. minute, serijom 6:0, preokreću rezultat u svoju korist. Do preokreta „Skaute“ je predvodio Domagoj Alilović, koji je zaredom postigao četiri pogotka. Prednost kao da je ponovno uspavala domaće rukometaše, koji u završnici dopuštaju gostima da poravnaju rezultat, tako da se na odmor otišlo s rezultatom 12:12.

Drugo poluvrijeme igralo se u ritmu „gol za gol“ do 40. minute (16:16), da bi serijom 3:0, pogotcima Ivana Miličevića, Marka Buntića i Mirka Mišetića, „Skauti“ otišli na „plus tri“. Sloga preko Hase Ćosića i Nikole Kneževića smanjuje na gol zaostatka, ali dalje od toga nije mogla. Mladost Izviđača je postupno dizala ritam, što gosti nisu mogli pratiti, pa je samo ostalo pitanje s kojom gol razlikom će domaći slaviti.

Trener Toni Čolina je svim rukometašima, koji su bili u zapisniku, pružio priliku tako da je prvi put zaigrao i sedamnaestogodišnji Mihael Bebek. Na kraju, pobjeda je pripala „Skautima“, koji su s tri nova boda zadržali peto mjesto na prvenstvenoj ljestvici.

Do pobjede „Skaute“ su predvodili Domagoj Alilović, Milan Vukšić i Mirko Mišetić s po pet pogodaka, četiri je postigao Marko Buntić, a tri Ivan Miličević. Ponovno je odličan bio junak utakmice iz Gračanice, vratar Matej Mandić, koji je imao 15 obrana.

Kod gostiju prednjačio je Vladimir Stanković sa šest pogodaka, po pet su postigli Arsenije Bubić i Radomir Stojanović, četiri Nikola Knežević, a tri Haso Ćosić. Vratar Božidar Bajović skupio je dvanaest obrana.

U sljedećem 17. kolu „Skaute“ očekuje teško gostovanje u Maglaju protiv istoimene momčadi.