Izviđač: Nikome nećemo biti lagan protivnik

Iz jutra je na programu fitness, dok u večernjim terminima Skauti koriste čitlučku dvoranu gdje momčad radi s loptom.

- U našoj stalnoj i provjerenoj bazi, na Kupresu, smo "napunili akumulatore" pred, mogu slobodno reći, napornu sezonu koja nas očekuje. Najvažnije je da dosad nije bilo ozljeda. Naša dvorana nam nije na raspolaganju zbog renoviranja za Regionalnu ligu, ali bi trebala biti završena za tradicionalni turnir Ljubuško ljeto, koji je na programu početkom rujna, kaže kapetan Izviđača Marko Matić. Momčad će prve pripremne susrete odigrati s Metkovićem 1963. Prvi trening meč su odigrali već sinoć, dok je drugi na programu večeras. Obje utakmice se igraju u gostima.
- Nešto slabiji protivnik nam je uvod za turneju po Sloveniji, gdje putujemo sljedeći tjedan. Tamo nas očekuju dosta ozbiljniji protivnici. Ipak, u ovoj fazi kvaliteta protivnika ili rezultat nam nisu bitni. U prvom planu je to da provjerimo pridošlice i vidimo kako stojimo na terenu, govori Matić.
Gro prošlosezonskog tima je ostao na okupu, a upravo to u Izviđaču cijene najvećim dobitkom momčadi, iako je ona dobila i prinove u sastavu.
- Osim toga, godinu dana smo iskusniji, što je značajno za mlad sastav kakav imamo. Vjerujem da će prava pojačanja za tim biti i vratar Tolić, desno krilo Delić i vanjski Vegar, smatra Matić.
Ljubušake iduće sezone očekuju sasvim drukčija iskušenja. U prvom dijelu sezone Premier ligu će zamijeniti SEHA Ligom.
- Željno iščekujemo utakmice Regionalne lige, a u ovom trenutku je zaista teško procijeniti gdje je mjesto Izviđača u svemu tome. Ipak, slabo poznajemo neke od protivnika, napominje Matić.
Pred klubom je svakako dosta atraktivnija sezona, natjecanje koje će osvježiti rukometni sport na prostorima Balkana i u dvorane klubova sudionika privući više gledatelja.
- Mi možemo samo obećati da nećemo nikome biti lagan protivnik, dok ćemo sve utakmice na svom parketu pokušati pobijediti. Vjerujemo u ono što radimo, našu ekipu i igru koju gajimo, zaključio je Marko Matić.

Dnevni list