Izviđač na kraju polusezone: Stare ambicije ne prolaze, a klinci sporo odrastaju

Izviđač na kraju polusezone: Stare ambicije ne prolaze, a klinci sporo odrastaju

Govoreći o ostvarenom sad već bivši trener Siniša Markota je kazao:  „Relativno sam zadovoljan i plasmanom i rezultatima. S malo sportske sreće trebalo je biti još pet bodova, a onda bi priča posve drugačija bila.

Kiksali smo na startu kući protiv Gradačca, a više smo mogli i u Brčkom protiv Lokomotive. Na kraju osobno sam zadovoljan postignutim, ekipa je mlada, velike su oscilacije u igri, trebala bi nam jedan ili dvojica iskusnih igrača…“, tako je poslije zadnje utakmice polusezone protiv Bosne Preventa zborio Siniša Markota.

Očito je da njegove sudove nije dijelila uprava, pa je uslijedio brzi 'sporazumni' razlaz. Kad se analizira izjava i pogleda rodni list prvotimaca Izviđača, s Markotom se nije teško složiti. Međutim, ako se analiziraju samo domaće utakmice koje je dole potpisani pratio, očito je da se Izviđač tijekom jeseni mučio. Samo jednu utakmicu dobio je glatko i to neuvjerljivog Čelika 39:21, dok se na ostalima podosta mučio. Protiv Gradačca u prvom kolu jedva je spasio bod, slijedile su manje-više tijesne pobjede protiv Krivaje 32:29, pa Konjuha 27:26, Goražda 25:23 i na kraju Bosne Prevent 31:30. Ruku na srce, većinu tih utakmica u gostima bi izgubio. Na strani pak, samo protiv Lokomotive 28:26 situacija je mirisala na bodove. Posebice loše 'skauti' su igrali u Mostaru gdje su od također mlade momčadi Zrinjskog izgubili 36:30.

Dakle, kad se sve sabere i oduzme istina bi bila negdje na sredini, a drugo je pitanje što se može očekivati od ekipe u kojoj su jedini iskusniji igrači razorni Dominiković, Boras, te donekle Matić. Osnovno obilježje Izviđača protekle jeseni zaista su bile prevelike oscilacije, pa su tako jedni te isti igrači na utakmici činili briljantne poteze i početničke greške, a s takvim odlikama  se ne može puno. Osim što su mladi domaći igrači tijekom jeseni stekli novo iskustvo drugih pomaka nije bili, igralo se na proljetošnjoj razini. Praktično jedini dobitak jeseni bila su braća Burić, Senjamin i Benjamin. Posebice se iskazao Benjamin koji je od prve utakmice pokazao da mu je na vratima 'skauta' i mjesto, što je povuklo i drugog vratara Kvesića. Borbeni Radojević se uklopio u prosjek ekipe, dok Emir Suhonjić nije najbolje startao, ali ni posebice razočarao.

U suštini Izviđač  za velike rezultate ima premladu momčad kojoj trebaju bar dvije-tri sezone zajedničkog igranja, pa da joj se traži 'dlaka u jajetu'. Međutim, teško je klubu s takvom aureolom pored ostalog četiri naslova prvaka BiH, stalno mjeriti koliko je daleko od dna ili vrha. Otud i tako učestale promjene trenera, najprije domaći Grbavac – Mikulić, pa sa strane Petrov – Kuček – Markota. Sada će kako stvari stoje, na potezu biti Silvio Ivandija koji se dokazao u radu s mlađim selekcijama Hrvatske. Ima li on čarobni štapić?

ljportal.com