Izbornik hrvatskih rukometaša objavio je popis

lino červar
lino červar
Červar objavio popis rukometaša uoči EP-a: Sedam mladih, pet novih i devet preko dva metra.

Sve nam je bliže Europsko rukometno prvenstvo koje se od 12. do 28. siječnja 2018. održava u Hrvatskoj. Lino Červar objavio je popis rukometaša na koje računa na pripremama koje su na rasporedu. od 18. do 24. prosinca te od 26. do 31. prosinca u Ivanić-Gradu.

Završna faza priprema počet će 1. siječnja 2018. u Splitu, a u sklopu te faze priprema odigrat će se i pripremna utakmica protiv Crne Gore. Susret je na rasporedu 5. siječnja u Spaladium Areni.

''Imamo sedam mladih i pet novih igrača te njih devet koji su visoki preko dva metra. To je bitno. Problem je što nećemo imati cijelu momčad na okupu tijekom cijelih priprema. U prvoj fazi priprema u Ivanić-Gradu od 18. do 24. prosinca neće biti ''Nijemaca'' i još nekih, dok će se veći dio njih priključiti od 26. prosinca. Završne pripreme počinju 1. siječnja u popodnevnim satima u Splitu i tamo smo sve do početka Prvenstva. Pokušat ćemo pripreme temeljiti na tri pravca. Bitno je imati tehničko-taktičku pripremu, psihološku te fizičku spremu.''

''Sve me podsjeća na prvenstvo u Portugalu''

''Moramo odrediti cilj. Nije nam lako i nikada nismo imali težu situaciju. Sve me nekako podsjeća na prvenstvo u Portugalu. Ako želimo nešto napraviti na ovom prvenstvu, moramo to postići preko najjačih reprezentacija. Domaćini smo i zbog toga pored svih problema moramo gledati prema mjesecu jer kažu ako i napraviš pogrešku, svejedno si među zvijezdama. Znamo da će biti teško doći do medalje. Reprezentacija treba biti tim bez zvijezda i sretan sam što se naši igrači ponašaju skromno. Tražimo timske igrače i one koji će biti u stanju podnijeti odgovornost. Igrač mora biti pobjednik ne samo fizionomijom, već i karakterno'', nastavio je izbornik Červar.

Rasprodana utakmica Hrvatska - Srbija

Dopredsjednik HRS-a Zoran Gobac istaknuo je da Savez ima veliku podršku svih važnih državnih struktura:

''Europsko prvenstvo je sve bliže. Neću ulaziti u struku previše. Reći ću samo da smo izabrali ono najbolje što imamo i nadamo se uspjehu. Što se tiče organizacije Eura, želim istaknuti da imamo veliku podršku Vlade Republike Hrvatske, Ureda za sport i pojedinih Ministarstava'', te istaknuo kako je utakmica otvaranja Eura protiv Srbije rasprodana:

''Ulaznica za utakmicu protiv Srbije više nema, a za ostala dva susreta u skupini ima još oko 20% dostupnih ulaznica. HRS je svim rukometnim djelatnicima i županijskim savezima omogućio povlaštene ulaznice i svi su iskoristili to pravo. Unatoč svim problemima koje smo imali sa Splitom, sve je riješeno i organizacija će biti na vrhunskom nivou. Pozivam sve navijače da na vrijeme osiguraju ulaznice i navijaju za Hrvatsku na svim utakmicama.''

''Koristim ovu priliku da pozovem i medije i navijače da nam budu velika podrška u stvaranju pozitivne atmosfere. Želim da se svi zajedno ujedinimo u navijačku Hrvatsku i da konačno možemo reći da imamo pravog osmog igrača na terenu koji će u svakoj sekundi na svakoj utakmici nositi Hrvatsku navijanjem. Također, zahvaljujem se Vladi Republike Hrvatske, sponzorima i poslovnim partnerima koji su nas odlučili podržati u ovim teškim vremenima. To je izuzetno bitno za hrvatski sport i rukomet i nakon samog Europskog prvenstva'', za kraj konferencije za medije rekao je predsjednik HRS-a Tomislav Grahovac koji se složio sa svima da je podrška navijača najvažnija u nadolazećim tjednima.

Popis reprezentativaca za prvu fazu priprema u Ivanić-Gradu:

Ivan Stevanović - HC Kadetten Schaffhausen
Filip Ivić - HC PGE Vive Kielce
Ivan Pešić - HC Meshkov Brest
Zlatko Horvat - RK PPD Zagreb
Tin Kontrec - RK PPD Zagreb
Valentino Ravnić - RK PPD Zagreb
Leon Šušnja - RK PPD Zagreb
Ivan Vida - RK Dubrava
Igor Vori - RK PPD Zagreb
Mario Vuglač - RK PPD Zagreb
Ivan Čupić - RK Vardar
Manuel Štrlek - HC PGE Vive Kielce
Lovro Mihić - HC Orlen Wisla Plock
Halil Jaganjac - RK Metalurg
Marko Mamić - HC PGE Vive Kielce
Igor Karačić - RK Vardar
Luka Cindrić - RK Vardar
Šime Ivić - HC Orlen Wisla Plock
Kristian Bećiri - RK Celje Pivovarna Laško
Luka Stepančić - RK Paris Saint-Germain Handball
Jakov Vranković - HC Grundfos Tatabánya