IZBORNIK BiH Hrvati, hvala! Ne znam kako da vam se dovoljno zahvalimo

Bilal Šuman

Izbornik rukometne repezentacije BiH Bilal Šuman izjavio je kako ne može pronaći prave riječi kojima bi se zahvalio Hrvatskom rukometnom savezu i Zoranu Gopcu što su osigurali iste uvjete na pripremama u Poreču za njegove rukometaše kakve su imali i hrvatski reprezentativci.

"Imali smo odlične uvjete u Hrvatskoj. HRS se potrudio da imamo iste uvjete u Poreču kao što je imala njihova reprezentacija i ne znam na koji način da im se zahvalimo. Još jednom veliko hvala gospodinu Zoranu Gopcu i kompletnom Hrvatskom rukometnom savezu jer su nam u mnogome pomogli u svakom smislu", poruka je izbornika Šumana koja je objavljena na stranici Rukometnog saveza BiH.

Najbolji bosanskohercegovački rukometaši drugi dio priprema obavili su u Hrvatskoj gdje su odigrali i dva pripremna susreta - jedan protiv hrvatske reprezentacije i drugi protiv Katara.

Katar je svladao BiH s 27:30, dok su s Hrvatskom odigrali neriješeno 33:33. Izbornik Šuman je zadovoljan dosad odrađenim poslom te vjeruje da je BiH spremna za svoj prvi, povijesni nastup na rukometnom Euru u Norveškoj, Austriji i Švedskoj.

"Momci su odlično odradili posao u Poreču. Stvarno, zadovoljan sam njihovim odnosom prema onom što smo im zadali. Bilo je i naporno, ali sve su radili bez pogovora i iskreno vjerujem da spremni dočekujemo početak Europskog prvenstva", kaže Šuman koji ističe da je BiH imala kvalitetne provjere protiv Katara i Hrvatske.

"To su dva jaka rivala. O Hrvatskoj ne treba trošiti riječi, bez obzira kako je odigrala, samo ime Hrvatske u svijetu rukometa je veliko. Mi smo uspjeli izvući remi, čak i onda kada su svi pomislili da nam se bliži poraz, nismo posustali i drago mi je da smo pokazali karakter. Mene raduje da smo bili odgovorni i da smo u igri imali i glavu i rep. Sve u svemu možemo itekako biti zadovoljni i spremni putujemo u Norvešku", dodao je Šuman.

Najbolji rukometaši BiH danas putuju u Zagreb odakle će u srijedu ujutro nastaviti za Trondheim. Šumanovi izabranici će prvu utakmicu na Europskom prvenstvu odigrati 10. siječnja protiv Norveške, a ostali suparnici, u veoma teškoj skupini, još su im Francuska i Portugal.