Izbornik Babić odabrao reprezentativce: Ovi će Kauboji na Svjetsko prvenstvo

rukomet, rukometna reprezentacija hrvatske, hrvatski rukometaši, Hrvatska, SP u rukometu, hrvatski rukometaši, Hrvatska, rukomet, rukometna reprezentacija hrvatske, hrvatski rukometaši, SP u rukometu, Hrvatska, rukomet, hrvatski rukometaši, Hrvatska zemlja, rukomet, hrvatska rukometna reprezentacija, hrvatski rukometaši, SP u rukometu
...objavio popis igrača koji će nastupati na Svjetskom prvenstvu u Francuskoj koje započinje u srijedu, kada i Kauboji putuju za Rouen u kojem će igrati utakmice skupine C.

Hrvatska je smještena u skupinu C rukometnog Mundijala zajedno s izabranim vrstama Njemačke, Bjelorusije, Mađarske, Čilea i Saudijske Arabije, a Svjetsko prvenstvo otvara utakmicom u petak (20:45 sati). Suparnik je Saudijska Arabija.

Već u subotu u istom terminu očekuje ih ogled protiv Mađara, a potom, nakon dana odmora, hrvatska izabrana vrsta 16. siječnja igra protiv Bjelorusije (20.45 sati). Dva dana kasnije na rasporedu je utakmica protiv Čilea (20.45 sati), dok će fazu po skupinama natjecanja Babićevi igrači zaključiti susretom protiv aktualnih europskih prvaka Nijemaca 20. siječnja (17.45 sati).

Format natjecanja je takav da će četiri najbolje reprezentacije iz svake od četiri skupina izboriti osminu finala s time da se skupina C križa sa skupinom D u kojoj su Katar, Danska, Švedska, Egipat, Bahrein i Argentina.
Oni kreću po dobar rezultat

Proboj u nokaut fazu natjecanja pokušat će ostvariti sljedeći hrvatski rukometaši:

VRATARI: Filip Ivić (Vive Tauron Kielce), Ivan Stevanović (PPD Zagreb), Ivan Pešić (Meškov Brest)

LIJEVA KRILA: Manuel Štrlek (Vive Tauron Kielce), Lovro Mihić (Wisla Plock)

DESNA KRILA: Zlatko Horvat (PPD Zagreb), Josip Božić-Pavletić (NEXE)

KRUŽNI NAPADAČI: Željko Musa (Magdeburg), Tin Kontrec (PPD Zagreb)

SREDNJI VANJSKI: Domagoj Duvnjak (THW Kiel), Lovro Jotić (PPD Zagreb), Luka Cindrić (Vardar)

LIJEVI VANJSKI: Marko Mamić (Dunkerque), Stipe Mandalinić (PPD Zagreb), Jakov Gojun (Fuechse Berlin)

DESNI VANJSKI: Luka Stepančić (Paris Saint-Germain), Luka Šebetić (PPD Zagreb)

Na popisu je 17 igrača, od kojih je jedan rezerva. Prijaviti ih Babić može šesnaest.

net.hr