Ivano Balić: Uspjeh Hrvatske bilo bi polufinale, a kada tamo dođeš treba imati dosta sreće

hrvatski rukometaši, hrvatski rukometaši, hrvatski rukometaši, Ivano Balić, igračka mirovina, oproštaj, wetzlar, Ivano Balić, rukomet, Hrvatska, Ivano Balić, Hrvatska, rukomet, Ivano Balić, Hrvatska, rukomet, Ivano Balić, rukomet, Ivano Balić, rukometni Mozzart, Ivano Balić, Hrvatska zemlja, rukomet, Ivano Balić
...o samome Svjetskom prvenstvu, novim sudačkim kriterijima, općenito o rukometu te je otkrio i ponešto o poziciji koja ga čeka u Hrvatskom rukometnom savezu.

Najbolji hrvatski rukometaš svih vremena Ivano Balić za vrijeme Svjetskog prvenstva u Kataru rado je viđen gost televizijskih studija te se tamo nalazi u ulazi komentatora, a bez problema stao je i pred hrvatske novinare kojima je prokomentirao aktualna rukometna zbivanja.

Za početak Ivano Balić otkrio je čija mu se igra na ovome Prvenstvu do sada najviše svidjela: "Što se tiče rukometa gotovo sve velike ekipe se polako zagrijavaju i nisu još na 100%. Zato su se i ovi outsideri približili svima, kao i srednje ekipe na turniru. Švedska mi je odlična u obrani i gledao sam njihove obje tekme. Igra kao Švedska nekada davno, 6-0 obrana s odličnim vratarem."

Nadodao je potom riječ, divje o Hrvatskoj nakon čega je prokomentirao i skupinu u kojoj se nalazi: "Hrvatska se također zagrijava i to je normalno. Mi nismo nikada na početku turnira igrali nešto sjajno. Ni Španjolci ni Danci koji su izgubili bod nisu pokazali dobru igru. Nije to ništa za zabrinuti, popravit ćemo se sigurno."

"Austrija je dobra, a Tunis je protiv Hrvatske odigrao mnogo bolje nego na samom otvaranju. Borio se i dobro je igrao. Nije lak protivnik. Mi nismo odigrali loše već su oni igrali dobro, a mi smo imali sigurnu pobjedu u rukama. Važno je da imamo četiri boda. Na ovom turniru je važno da skupiš bodove u skupini i da budeš spreman za utakmice kasnije."

"Upravo te slabije tekme služe da se uigraš, popraviš što treba i porazgovaraš međusobno te pogledaš koji video. Makedonija će biti težak protivnik. Igraju jako dobro, posloženi su i uigrani i imaju sve što svaka prava ekipa treba imati", nastavio je Balić.

Sudački kriteriji na Prvenstvu su aktualna tema, naime, upravo su u Kataru postroženi stoga je Balić ponudio komenatr po tom pitanju: "Ne znam što bih rekao za kriterije. Znao sam dobiti po pet puta tijekom utakmice u glavu što bi bilo deset minuta isključenja, a s time se gotova svaka utakmice može dobiti. Ja sam zato da se pravila ujednače i da su uvijek ista. Na svjetskom prvenstvu je nekako lakše igrati, a na europskima uvije puste tuču."

Na kraju je Balić otkrio što bi bio uspjeh Hrvatske na ovom Prvenstvu te nedostaju li mu minute s dečkima na terenu: "Uspjeh bi bio doći do polufinala. Jednom kada dođeš tamo treba imati dosta sreće. Blizu smo, ali mi smo mali bez obzira na kontinuitet uspjeha. Mala smo zemlja kao uspoređuješ ove koji su ispred nas. Protiv svakog se može igrati kada se dobro pripremiš i imaš dobru taktiku, ali treba imati i malo sreće. Treba raditi i truditi se tijekom cijelog turnira. Nedostaje mi kada vidim dečke na terenu , ali svima je tako koji su nekada bili dio ovoga. Dođe ti da obučeš dres i siđeš na teren. No, to je gotovo. Treba se okrenuti drugim stvarima."

Balić: "Mjesto koordinatora bilo bi zanimljivo"

Jedna od najvažnijih tema u posljednjih nekoliko tjedana je zasigurno i povratak Balića hrvatskom rukometu i njegova pozicija u Hrvatskom rukometnom savezu, a upravo o tome je hrvatski rukometaš dao svoje viđenje: "Nismo se ništa konkretno dogovorili, ali razgovarali jesmo. Trebamo se sjesti i dosta dugo popričati. Treba vidjeti što Gobac želi od mene, ja njemu svoje ideje pa da vidimo je li njemu odgovara što ja mislim. Taj koordinator bi se trebao baviti više djecom i mlađim kategorijama. Napraviti sustav rada. Ja uvijek volim pogledati djecu da vidim imali talenata i kako rade. Bilo bi zanimljivo, ne bi bilo loše.

Iz Dohe:
Danijela Lemaić

hrsport.net