Ivano Balić se vraća u hrvatski rukomet

hrvatski rukometaši, hrvatski rukometaši, Ivano Balić, rukomet, Hrvatska zemlja
...je za Index dopredsjednik HRS-a Zoran Gobac. Po Gopčevim riječima Balić će upravo njega 1. srpnja naslijediti na dužnosti koordinatora hrvatskog rukometa.

- S Ivanom smo u pregovorima već dvije godine. U srpnju, kada mu istekne ugovor u Njemačkoj, Ivano će se vratiti u hrvatski rukomet u ulozi koordinatora. Dakle, igračka karijera jednog od najvećih završava, a počinje jedna druga, nadamo se svi, jednako uspješna. Nikakvi repovi iza Londona i Olimpijskih igara nisu ostali, on je izrazio želju da se vrati u hrvatski rukomet, a kao najveći igrač svih vremena, naravno da je dobrodošao. Goluža je dobio mjesto izbornika, vratit će se i Pero i mnogi koji su zadužili hrvatski rukomet, rekao je Gobac.

Podsjetimo, 35-godišnji Ivano Balić je 2003. i 2006. službeno proglašen za najboljega rukometaša svijeta u izboru IHF-a, a ima osvojeno zlato i broncu s Olimpijskih igara, naslov svjetskog prvaka iz 2003. i dva svjetska srebra, te dva srebra i jednu broncu s europskih prvenstava.

Karijeru je počeo u Splitu, potom je igrao za Metković, španjolski Portland San Antonio, RK Zagreb, Atletico Madrid, a 2013. godine je potpisao za njemački Wetzlar.

index.hr