Ivano Balić progovorio nakon mjeseci šutnje: 'Svega mi je više preko glave!'

hrvatski rukometaši, hrvatski rukometaši, hrvatski rukometaši, Ivano Balić, igračka mirovina, oproštaj, wetzlar, Ivano Balić, rukomet, Hrvatska, Ivano Balić, Hrvatska, rukomet, Ivano Balić, Hrvatska, rukomet, Ivano Balić, rukomet, Ivano Balić, rukometni Mozzart, Ivano Balić, Hrvatska zemlja, rukomet, Ivano Balić
...Svjetskog prvenstva u Kataru progovorio o svojoj trenutnoj situaciji u Wetzlaru i o svemu što ga muči. 'Došao sam do trenutka kad mi je svega više preko glave!'

Ivano je u razgovoru za HTV-ovu emisiju Olimp najavio vrlo vjerojatno povlačenje u mirovinu na kraju ove sezone te progovorio o skorom Svjetskom prvenstvu u Kataru na kojemu ga neće biti. Iako mu je život u malom gradiću 70 kilometara od Frankfurta uređen savršeno, Ivano pati za Splitom i lakšim ritmom.

"Trebalo je malo vremena da se priviknem. Došao sam iz Zagreba i Madrida u gradić od 50.000 stanovnika. Malo je u početku bilo monotono, ali sam se priviknuo", rekao je za početak Ivano pa progovorio o klupskim ambicijama:

"Ovdje je glavno da ne ispadneš iz lige, sve iznad toga je dobro, nema nekog velikog pritiska. Igramo solidan rukomet, u Njemačkoj više vladaju šablone, ali mi igramo više slobodniji stil. Nekima paše, nekima ne, ali u klubu su zadovoljni. Imamo dobre rezultate, one koje trebamo pobijedimo, a one najjače, e s njima se borimo do samog kraja. Recimo, ove godne smo igrali neriješeno s Berlinom i Flensburgom".

Još prošle sezone je najavljivao odlazak u mirovinu, a sada je sve izvjesnije da će igrati tek još nekoliko mjeseci...

"Vrlo je moguće da je ovo moja posljednja sezona! Jednostavno, imaš problema sa zdravljem, teško ti se ustat, teško ti se zagrijat', sve se to skupi kroz godine i onda dođeš do jednog trenutka kad ti je više svega preko glave. Još se nekako borim, ali neću dugo. Nije to lako, svi su doma, šalju poruke, žive normalno i zato... ma preživit ću još ovo a onda ćemo vidit'", kaže Ivano i otkriva kako se ne vidi u trenerskoj ulozi:

"Mislim da bi moja karijera kao trenera bila vrlo kratka zbog mojih živaca. Bolje neka se plaše da ne uđem u sudačku organizaciju, ha-ha!".

O Svjetskom prvenstvu u Kataru...

"Kao i uvijek - očekujem polufinale. Mislim da imamo kvalitetu i do polufinala moramo doć'. A onda k'o i uvijek. Moraš bit' s glavom unutra, imat' dozu sreće i nadat' se da će ti se sve posložit' u te dvije utakmice da odeš do kraja".

O odnosu s nasljednikom Domagojem Duvnjakom...

"Ja i dule imamo poseban odnos, jako dugo to traje. Mislim da mu je dolazak u Kiel odličan potez, malo će upoznat i jedan novi sustav što će mu sigurno pomoći. On već sad igra jako dobro i igra dosta, trener mu vjeruje i do sada je sve odlično. Samo da potraje tako, još desetak godina, ha-ha-ha".

Svijet Rukometa | Sportski.net