Ivano Balić: Marino Marić će biti najbolji na svijetu

Marino Marić, Ivano Balić, Marino Marić, Marino Marić, HMRK Zrinjski, RK Zagreb

Marić se od subote nalazi na pripremama A reprezentacije Hrvatske koju u siječnju čeka nastup na Europskom prvenstvu u Austriji, a na startu priprema dobio je ogroman kompliment od svog suigrača u CO Zagrebu i jednog od najboljih rukometaša svijeta svih vremena Ivana Balića. “Za Domagoja Duvnjaka ću uvijek reći da je čudo od igrača, no ima još jedan koji je na njegovom putu – Marino Marić! Kružni napadač s kojim već sada odlično surađujem, to je dečko koji voli učiti sve o rukometu. On će u skoroj budućnosti biti najbolji kružni napadač na svijetu.

Rijetko kada pogriješim u procjeni, samo da znate”, izjavio je Balić u razgovoru za zagrebački Večernji list.
Mladi Mostarac priznaje da ga je iznenadila ta Balićeva izjava, ali i dodaje da su riječi službeno dva puta najboljeg rukometaša svijeta (2003., 2006.) dodatna obveza.


- Naravno da je lijepo znati da jedan Balić, o kojem je suvišno trošiti riječi, ima takvo mišljenje o tebi, ali svjestan sam da je ispred mene dug put koji moram proći ako želim napraviti veliku karijeru, izjavio je Marić.
Hrvatska će prvi dio priprema odraditi u Zagrebu, a izbornik Lino Červar u srijedu će popis igrača skratiti za osam imena i reći koji igrači nastavljaju pripreme u Makarskoj. Igor Vori, najbolji kružni napadač posljednjeg Svjetskog prvenstva, ima zajamčeno mjesto među putnicima za Austriju, a Balićeve riječi daju naslutiti da će drugi Červarov pivot na kontinentalnoj smotri najboljih biti Marić.