Ivana Mlakić: Jedva čekam povratak u Zrinjski

U tih deset godina popularne Plemkinje su tri puta osvajale titulu prvaka države, Ivana kao jedna od najboljih igračica zavrijedila je svojim igrama i poziv u reprezentaciju. Veliki klubovi širom europe nisu ostali imuni na njene igre, te je Ivana nažalost ljubitelja rukometa u Mostaru promijenila sredinu i prije šest mjeseci otišla je u Španjolsku. Danas nastupa za klub Alcobendas iz predgrađa Madrida, a u nastavku pročitajte intervju sa Ivanom u kome smo se dotakli svega pomalo iz njezine karijere.

Kao prvo kako se osjećaš u svom novom klubu i jesi li se privikla na novu sredinu?

"Pa za sada je dobro, još se privikavam na novu sredinu, što se tiče igre i načina života u Španjolskoj sve je puno drukčije nego kod nas".

Kakve tvoj klub u Španjolskoj ima ambicije?

"Ambicije kluba su   da se što bolje plasiramo u prvenstvu jer nam je ekipa dosta mlada. To su uglavnom sve mlađe cure, većinom juniorke i nas 4-5 „starijih“ igračica. Tako da bi bilo nerealno očekivati izlazak u Europu ili tako nešto. Jedino nam je žao što sad ne igramo Kup Kraljice".

Kakvi su uvjeti za treniranje i imaju li španjolci problema sa dvoranama kao mi u Mostaru?

"Ma ovdje nema tih problema što se tiče dvorane ni termina. Naš klub ima na raspolaganju dvije dvorane koje su samo za rukomet, tu trenira prva muška i ženska ekipa i sve mlađe kategorije kluba".

Znam da je teško ali pokušaj povući paralelu između svog novog kluba i lige, sa Zrinjskim i Ligom BiH.

"Pa kad bi mi imali ovakve uvijete kakvi su ovdje ne bi Španjolska ili bilo koja druga država bila bolja od nas. Ja sam mišljenja da bi Zrinjski ovdje mogao biti, naravno s onom ekipom kakvu je prije imao, među prve četiri ekipe".

Iza nas je Europsko prvenstvo u rukometu za muškarce, pa možeš li ti kao vrhunska rukometašica malo prokomentirati prvo igru Hrvatske, pa zatim i ostalih reprezentacija. Tko je pozitivno, a tko negativno iznenađenje prvenstva?

"Hrvatska je pokazala da će uvijek biti u vrhu svjetskog rukometa, s pomlađenom reprezentacijom su osvojili srebro što je veliki uspjeh, i ne znam da li će druge države to uspjeti napraviti u procesu pomlađivanja. Francuska je naravno zasluženo na prvom mjestu! Na ovom prvenstvu je bilo dosta iznenađenja ako se to može tako nazvati jer je Europsko prvenstvo svaki put jače i jače".

Koliko planiraš ostati u inozemstvu?

"To ne znam,ne mogu sad još ništa reći".

Nedostaje li ti Mostar?

"To ne trebate ni pitati,naravno da mi nedostaje"!

Pratiš li igre i rezultate svog bivšeg kluba Zrinjskog?

"Pratim, ne samo svog bivšeg kluba nego sve klubove iz obitelji Zrinjski muški rukomet, nogomet, košarku. Žao mi je što se moj Zrinjski trenutno nalazi na dnu ljestvice".

Kako komentiraš da je nekada najjači klub u BiH sada zadnji na tablici?

"Mislim da bi se trebalo uraditi sve da Zrinjski ne bude tamo gdje je sad, ipak je to klub koji je bio tri puta prvak BiH".

Ima li lijeka za rukomet u Mostaru, to jeste da li će se opet vratiti titula u Mostar?

"Za sve postoji lijek, pa i za rukomet. Osnovni uvjet za to je dvorana (tko zna koji put ovo govorim), a ostalo su sitnice koje se uz samo malo volje i truda riješe".

Neću pitati hoćeš li se vratiti u Zrinjski, nego ću pitati kada ćeš se vratiti?

"Naravno da ću se vratiti u Zrinjski, ne znam kad ali ću se vratiti! Jedva čekam! :-)"

Za kraj poruka našim čitateljima ljubiteljima rukometa i navijačima Zrinjskog?

"Pa ja bih samo da pozdravim sve ljubitelje rukometa, čitatelje portala zrinjski.info i naravno Ultrase, i poručujem im da nastave podržavati Zrinjski kao što to do sada do sada činili. I svima iz obitelji Zrinjski želim što bolji plasman u drugom dijelu prvenstva, a posebno mojim rukometašicama"!

Toliko za sada od Ivane, naš portal će sa zanimanjem pratiti njene igre u inozemstvu i naravno čekati dan kada će se vratiti u Zrinjski i Mostar.

www.zrinjski.info