Ivana Krešić: Odlazak mladih igračica iz BiH je sasvim opravdan

Evo što je o tom iskoraku rekla za naš portal HERCEGOVINA.info rekla darovita rukometašica:

Kao prvo kako si se snašla u novom klubu?

U novom klubu mi je zasada odlično, zadovoljna sam. Ovdje od malih nogu sportašima usađuju profesionalizam i to je nešto što je jako pozitivno.

Što za tebe predstavlja odlazak u tako jedan veliki klub?

Meni to predstavlja jednu veliku priliku da se školujem kao rukometašica.Tu su sada nove kolegice i novi treneri, mislim da će ta prilagodba kratko trajati.

Možeš li i u jednom segmentu usporediti tvoj bivši i sadašnji klub?

Ni u jednom segmentu ne mogu usporediti svoj bivši i sadašnji klub, ima tu više različitosti. Zahvalna sam svom bivšem klubu i svim trenerima Katarine,a posebno Tihomiru Čali i Draganu Sutonu mom prvom treneru u Čapljini. Ali sada je na red došao veći rad, veće znanje i više rukometne šminke.

Domaći bh rukomet je sve slabiji. Tvoja Katarina se oslanja na mlađe snage, i što misliš o tome?

Bh.rukomet je slabiji iz razloga što su igračice nepravilno kategorizirane po ligama s obzirom na godine. U takvoj situaciji izostaje sustavan rad mladih igračica što dovodi ne znanja i puno ozljeda u višim ligama, a time lige sve više slabe.

BH prvak Zrinjski također nije jak kao lani, što misliš zbog čega svi ti odlasci?

Mislim da je odlazak mladih talentiranih igrača sasvim opravdan, žele napredovati i naučiti igrati sport koji vole.

Kapetanica si kadetske reprezentacije BiH, pa možeš li nam reći ima li bh rukomet budućnost?

Kao kapetanica kadetske raprezentacije Bih mislim da bh rukomet ima budućnost ali jako skromnu. Za dobru budućnost potreban je stručni individualni rad s igračicama, pa zatim rad sa skupinom individualaca koje treba uigrati i uspjeh je neizostavan.

Kakvi su tvoji osobni planovi u budućnosti?

Moji osobni planovi su odigrati dobe partije ove godine u 2.hr.ligi i u državnoj ligi, za dalje ovisi samo red, rad i disciplina. I naravno završiti ove dvije godine srednjeg školovanja s odličnim uspjehom i naravno upisati fax.

Za kraj neka poruka navijačima u Hercegovini?

Navijačima u Hercegovini preporučujem da prate rukomet i daju podršku posebno ženskom rukometu. I veliki pozdrav od još jedne Hercegovke iz Zagreba.

HERCEGOVINA.info