Ivana Džidić: Zrinjski je zaslužno prvi, a zasluge pripadaju isključivo igračicama

Ivana Džidić, HŽRK Zrinjski
Iza nje je prva polusezona na klupi Plemkinja, pa evo što ona kaže za naš portal HERCEGOVINA.info.

Kao prvo možete li komentirati ovu završenu polusezonu?

I ako mnogi naglašavaju da je ove godine liga oslabljena mislim da smo mi imali dosta problema u osvajanju prvog mjesta. Samom fuzijom HRK Kosača i HŽRK Zrinjski u kratko vrijeme spojila su se dva načina igre, i bilo je teško obraniti prvu poziciju u ovom dijelu.

Da li ste zadovoljni plasmanom Zrinjskog?

Naravno da sam zadovoljna, Zrinjski je zaslužno prvi, a te zasluge ne pripadaju samo meni, pripadaju poglavito igračicama.

Da li se mogao izbjeći ovaj jedan poraz i remi u zadnjem kolu?

Mislim da smo u obje utakmice ušli opušteno i da smo jednim dijelom podcjenili protivnika. Naravno da nam je bilo teško, i te utakmice su bile jako važne. To nam je samo potvrdilo pravilo kad si najbolji i drugi se žele ugurati u pobjednički vlak. Kada izgubiš, svi te ostavljaju, ukazujući na tebe kao jedinog krivca, zato mi je teško pao taj poraz i remi, ali svoju pozornost sam usmjerila na svoje igračice i da nam ovo bude "škola" i ako se već moralo dogoditi bolje sad nego u završnici.

Koju utakmicu možete izabrati kao najtežu u polusezoni?

Meni osobno utakmica protiv Krivaje, kada smo " izgubljenu" utakmicu dobili, jer gubiti pet pogodaka razlike i vratiti se s mladim nadama, i pobjediti bilo je teško, ali i pobjeda vrijedna svake pohvale, jer su i mlade djevojke pokazale pred domaćom publikom da imaju veliko srce i želju za pobjedama.

Ovo vam je prva sezona na klupi, pa kako je biti trener na klupi državnih prvakinja?

Biti na mjestu trenera državnih prvakinja je prvenstveno čast, mnogi su me osuđivali i nisu vjerovali, ali ja sam znala da imam kvalitetne igračice i svoj optimizam gradila sam upravo na pesimizmu koji je okruživao naš Zrinjski.

Treba li se Zrinjski pojačati u drugom dijelu sezone?

Moje mišljenje je da imamo kvalitetne igračice, ali nažalost nedovoljo iskorištene. Utakmicom protiv Krivaje pokazale su da teret mogu nositi na svojim leđima. Zrinjski ima bogastvo mladog kadra i trebamo raditi s djevojkama koje su željne igre.

Navijače naravno najviše interesira obrana naslova. Da li je Zrinjski sposoban za tu misiju?

Navijači su naša velika podrška i nećemo dopustiti da izigramo njihovo povjerenje, Zrinjski stoga ide po obranu naslova.

Kakvi su vaši osobni planovi u budućnosti?

Uvijek sam bila sigurna u ono što radim, dolazak na klupu državnih prvakinja bio je veliki izazov, ali čvrsto sam obećala da moramo uspjeti. Moj cilj je da Zrinjski i dalje ostane najsjajnija kolajna, i u dalnjem radu ću se potruditi i raditi na tome.

Za kraj jedna poruka navijačima?

Jako smo vezani za male ljude velikoga srca, naše navijače, koji su nam neizmjerna podrška jer to su navijači koji gaje veliku ljubav prema Zrinjskom i našim igračicama, Ovim prilikom im se zahvaljujem i svima želim sretne Blagdane i uspiješnu Novu 2014.

HERCEGOVINA.info.