Ivan Karačić produžio ugovor s izraelskim prvoligašem

Ivan Karačić

„Jako sam zadovoljan uvjetima života u Izraelu i nemam se ni na što požaliti.  Igram dobro i sretan sam što sam u ovom klubu, trener je odličan, ekipa mlada i jako poletna. Dobro sam se snašao, već od prve utakmice svi su me dobro prihvatili i trenutno uživam u svakom treningu i utakmici, tako da je potpis novog ugovora bio logičan slijed", ističe Karačić i dodaje kako je zadovoljan uvjetima novog ugovora, ali i ambicijama Maccabija u drugom dijelu sezone, javlja Prvi.tv.

Naš je reprezentativac dodao kako će borba za naslov biti teška, ali da je uvjeren kako momčad to može.

„Ambicije kluba su visoke. Želimo osvojiti dvostruku krunu - i prvenstvo i kup. Trenutačno smo četvrti u ligi i dosta zaostajemo za vodećim imenjakom iz Tel Aviva. No, još je ostalo dosta do kraja prvenstva, a imamo i tri utakmice manje, tako da se nadamo kako ćemo se umiješati u borbu za naslov."

„Prvu priliku da vidimo gdje smo u odnosu na njih imamo već sutra, kad ih dočekujemo na našem terenu, a s istom ekipom igramo i polufinale kupa", izjavio je Karačić, dodavši kako je Maccabi Rishon LeZion jedan od najtrofejnijih klubova u izraelskom prvenstvu s 13 naslova prvaka i 10 naslova pobjednika kupa. Ove su se godine natjecali u trećem pretkolu EHF Kupa u kojem su elminirani od mađarske Tatabanyje.

Ivan Karačić je u svojoj karijeri nastupao za Zrinjski iz Mostara, Izviđač iz Ljubuškog, banjalučki Borac s kojim je osvojio Kup BiH, a potom je uslijedila karijera, prvo u bjeloruskom Meshkovu iz Bresta s kojim osvaja dva uzastopna naslova prvaka te jedan naslov u nacionalnom kupu, kao i naslov pobjednika redovitog dijela sezone SEHA lige.

Nakon Meshkova Ivan je pola sezone proveo u redovima rumunjskog prvaka Minaur Baia Mare, s kojim je imao zapažen učinak u EHF Ligi prvaka, da bi potom prešao u redove švicarskog prvaka, momčadi Kadetten iz Schaffhausena s kojima osvaja trostruku krunu. U studenom prošle godine potpisuje za Maccabi kojeg, svojim sjajnim izvedbama, sa dna prvenstvene ljestvice dovodi u sami vrh šampionata Izraela.

Od Karačićevog dolaska, ekipa iz Rishona ne zna za poraz u domaćem prvenstvu i kupu, a Ivan je u 9 odigranih utakmica za svoj klub postigao ukupno 61 pogodak u svim natjecanjima. Za reprezentaciju BiH nastupio je 55 puta i postigao 117 golova.