Ivan Karačić: Bez pomoći Mostara ne bismo ni imali pripreme

Ivan Karačić
Neka dođe Andersson

Na sedmodnevnim pripremama bh. rukometašima će domaćin biti Sportski savez Grada Mostara, jednako kako je to bio i pred nastup na SP-u u Kataru 2015. te početkom ove godine uoči nastavka kvalifikacija za SP u Francuskoj 2017. Ovoga puta će se izabranici Dragana Markovića spremati za lipanjsko dvomeč doigravanje sa Švedskom u borbi za konačni plasman na turnir u Francuskoj, piše Dnevni list.

- Hvala Sportskom savezu Mostara i gradonačelniku jer drukčije ne bismo ni imali pripreme. Rijetko koristimo travanjski EHF termin i puno će nam to značiti kako bi se što bolje pripremili za Švedsku, kaže Ivan Karačić.

Izbornik Dragan Marković je izrazio brigu da bi Švedska u doigravanju (utakmice su na programu 12. lipnja u Vaxju i 15. lipnja u Sarajevu) mogla biti jača za iskusne Kima Anderssona i Kima Ekhdala Du Rietza.

- Vidjet ćemo ih na kvalifikacijskom turniru za Olimpijske igre. Osobno bih volio da se Andersson vrati pa neka igra "na ime", ali mislim da su trenutačno bolji igrači od njega Johan Jakobsson iz Flensburga i Andreas Cederholm iz Kristianstada, smatra Karačić.

Prezadovoljan sam formom

Nakon epizode u rumunjskom Baia Mare, organizator igre A tima BiH se zimus odlično uklopio u sastav Kadettena iz Schaffhausena. U klubu s kojim je potpisao ugovor na tri i pol sezone je vrlo brzo postao jedan od glavnih igrača.
- Prezadovoljan sam svojom formom u klubu, posebno time kako se sve odvija za nas jer smo vodeći na ljestvici pa očekujem da osvojimo duplu krunu i idemo izravno u Ligu prvaka, istaknuo je Karačić.

U utorak smo ga tijekom TV prijenosa utakmice Švicarska - BiH (2:0) mogli primijetiti i na tribinama stadiona Letzigrund u Zürichu gdje je dao potporu našim nogometašima.

- Oduševljen sam nastupom nogometne reprezentacije. Htio sam gledati jedan veliki sportski događaj i dati potporu našim igračima, a posebno Mostarcima Toniju Šunjiću, Marinu Aničiću, Mateu Sušiću i igraču Zrinjskog Danielu Graovcu. Prenio sam to i Švicarcima koji su iznenađeni da tako mali grad ima toliko uspješnih sportaša, rekao je Ivan Karačić.

Marković: Želimo zadržati atmosferu

Dragan Marković je napravio jednu izmjenu kad je u pitanju sastav tima za Mostar. Umjesto Josipa Perića na srednjem vanjskom je Stefan Janković, jedan od najboljih igrača Borca koji će od ljeta nastupati za Tatran Prešov. Janković je bio u timu koji je predstavljao BiH u Kataru.

- Perić nije bio u mogućnosti doći iz Katara. Nema tu neke velike filozofije, uglavnom zovem iste igrače već godinama, rekao je Dragan Marković za Agenciju Anadolija.

RS BiH nije dogovorio nikakvu prijateljsku utakmicu za ovu fazu priprema.

- Tek u lipnju ćemo početi s ozbiljnim pripremama i doradom taktičkih detalja za dvomeč sa Švedskom. Sad želim održati i dodatno podignuti dobru atmosferu koju smo imali u kvalifikacijama, istaknuo je Marković.

Mostarskih 18

Dragan Marković je na pripreme u Mostaru pozvao sljedećih 18 igrača /vratari/: Benjamin Burić, Mario Blažević, /krila/: Alen Ovčina, Hariz Begić, Anes Bečić, Muhamed Zulfić, /bekovi/: Nikola Prce, Mirsad Terzić, Ivan Milas, Vladan Lončar, Ivan Karačić, Marko Tarabochia, Stefan Janković, Dejan Malinović, Marko Panić, Kosta Savić, /pivoti/: Vladimir Vranješ, Senjamin Burić.