Igrao je za Hrvatsku, a sada nosi dres Srbije

Stefan Vujić, europsko rukometno prvenstvo
Splitska Spaladium Arena ovog će petka biti domaćin otvaranja Europskog prvenstva u rukometu koje se od 12. do 28. siječnja održava u našoj zemlji. Tjedan dana uoči početka rukometnog Eura Hrvatska je reprezentacija na istom mjestu pobijedila Crnu Goru pred 10 tisuća navijača. Bila je to najbolja moguća priprema za ono što nas čeka na samom otvaranju.

Europsko prvenstvo otvorit će rukometaši Hrvatske i Srbije, a prava je priča uoči početka Eura postao čovjek koji je nosio oba dresa. Rođeni Riječanin Stefan Vujić odlučio je zaigrati za reprezentaciju Srbije iako je već nosio dres Hrvatske. Ne samo to, službeni debi za Srbiju imat će baš u Splitu protiv Hrvatske.

''Hrvatska je dobro poznat protivnik, na njoj je pritisak, jer ima imperativ rezultata otkad je dobila domaćinstvo turnira. Tenzije i stres tamo rastu, puno su uložili u svim aspektima u organizaciji... Imaju ogroman pritisak i to može biti naš veliki plus'', rekao je Vujić u najavi prvenstva za Tanjug.

''Vjerovatno će biti uvreda sa tribina, uvijek se nađe neki ''pametan''. Ne zamaram se tim stvarima, siguran sam da nitko neće uletjeti na teren da nas tuče. Čuo sam i da će osiguranje biti veliko, a ako i dođe do nekog incidenta, napravit će sami sebi zlo. Nadam se da će sve proći u najboljem redu'', poručio je Vujić.

''Ne zanimaju me tribine, samo moja ekipa i da što bolje izgledamo. U suprotnom bi me omelo, ne samo mene, već i cijelu momčad. Nećemo dozvoliti da vanjske stvari utječu na nas.''

Izvor: DNEVNIK.hr