Igor Vori nominiran za najboljeg rukometaša svijeta

rukomet, Hrvatska, katar, Igor Vori, katar, SP katar, Igor Vori, ivan čupić, Mirko Alilović

Jedan od najboljih hrvatskih rukometaša Igor Vori nominiran je za najboljeg rukometaša svijeta za 2009. godinu u službenom izboru Međunarodnog rukometnog saveza (IHF).

Na službenoj internetskoj stranici IHF-a www.ihf.info svi zainteresirani mogu hrvatskom pivotu dati svoj glas, te mu tako omogućiti osvajanje ove laskave titule.

Nominacije je radila stručna komisija IHF-a, a Vorijevi protukandidati za najboljeg u prošloj godini su poljski vratar Slavomir Szmal, te francuski srednji vanjski Nikola Karabatić.

"Sretan sam i počašćen ovom nominacijom bez obzira na ishod glasovanja. Već i to što sam nominiran mi znači jako puno, svojevrsni dokaz da to što sam radio čitav život nije bilo bez veze. Eto, osim rezultatskih uspjeha i medalja, uloženi trud vraća mi se i na ovaj način", rekao je Igor Vori.

Kod rukometašica su nominirane Francuskinja Alison Pineau, koja igra na poziciji srednjeg vanjskog, lijevi vanjski ruske reprezentacije Ljudmila Postnova, te norveška golmanica Katrine Lunde-Haraldsen.

Glasuje se isključivo putem interneta, a svi zainteresirani mogu glasovati do 22. svibnja kada će biti proglašeni najbolji rukometaš i rukometašica za prošlu godinu.

hina