Igor Karačić: Želimo obraniti naslov europskog prvaka

igor karacic

To smo uradili prvi, ustvrdio je Igor Karačić Rukometaši makedonskog Vardara su prošle sezone osvojili sve što se može: nacionalno prvenstvo, Kup, Superkup, SEHA ligu i Ligu prvaka kao šlag na tortu.

Osvojili SEHA-u bez poraza

- Već smo osvojili SEHA ligu bez ijedne izgubljene utakmice i to nam je bio cilj. Favoriti smo i za osvajanje makedonskog prvenstva i Kupa, a u Ligi prvaka smo već napravili veliki rezultat. Nitko dosad nije osvojio naslov europskog prvaka pa se odmah sljedeće sezone opet plasirao na Final Four. To smo uradili prvi. A prethodno smo tri sezone bili na jedan gol od Final Four turnira. Mislim da smo sad zasluženo prvi na svim poljima, priča Igor Karačić.

- Ali nadam se da nećemo stati na tome, sad želimo i obraniti naslov europskog prvaka iako će biti jako teško. Trenutno smo u nevjerojatnom rasporedu, igramo 15 utakmica u 8 dana, svaki dannajmanje jednu utakmicu. Nisu neke teške, ali ipak moraš stalnobiti tu. Trener Raul Gonzalez nas ipak nekako uspijeva izrotirati isačuvati. U polunaluna MontpellierUspjeh na najvišoj razini je stigao prije nego su mnogi očekivali.

- Prošle sezone nam se sve poklopilo, pokazalo se da je sustav radakoji smo primijenili kroz posljednjih četiri - pet godina ipak vrlouspješan. Na primjer Veszprem isto pokušava duže vrijeme doći donaslova europskog prvaka pa im ne uspijeva. Očito imamokvalitetu, sustav, kadar, a i samopouzdanje koje je došlo s takvimuspjesima.

Na Final Four turnir u Kölnu (26./27. svibnja) se Vardar plasiraoposlije prošlotjedne pobjede protiv Kiela, a u polunaluće igrati sfrancuskim Montepellierom.

- Prošle godine smo igrali vrhunski rukomet, ali nije bilo pritiska nanama. Vardar ipak nije bio ime, ali su svi znali koliko smo opasni.Ove godine smo izbacili i Kiel, sve vrijeme smo igrali lijep rukometpa nas svi gledaju kao europskog prvaka i favorita na F4 turniru. Mise tako trebamo i ponašati i pokušati opet osvojiti titulu. Biće teškojer smo dobili Montpellier koji je stvarno vrhunska ekipa. To jeekipa koju jedino nisam htio u polunalu,ali mislim da možemopronaći recept i za njih, smatra srednji bek Vardara.Ukupno će u Lanxess Areni biti jedina nefrancuska momčad poštodrugi polunalnipar čine PSG - Nantes.

U Kölnu, koji će biti- Köln je stvarno postao svojevrsni hram rukometa i organizacija koja vlada na tom natjecanju je nešto posebno, puno ispred sviheuropskih i svjetskih prvenstava. To je stvarno čudesno, daj bože dasvaki igrač može doživjeti tu atmosferu, rekao je Igor Karačić.Bilo je uspona i padovaU sezoni s velikim brojem utakmica svi igrači Vardara su dijeliliminutažu, a Karačić je zadovoljan svojim nastupima.

- Bilo je uspona i padova, igrali smo puno utakmica i trener nas jesve rotirao i uspio nosačuvati za ovu završnicu, odnosno glavnidio sezone. Imamo dovoljno želje, motiva, zdravlja i snage daispunimo zajednički cilj i obranimo titulu prvaka Europe.

Zrinjski ima dosta potencijala

Redovito prati događanja oko matičnog kluba, mostarskog Zrinjskog.

- Pratim dosta bh. rukomet, prijatelji su mi u Zrinjskom i nastojim pomoći koliko mogu. Nedavno sam stigao u Mostar iz Skopja, a igrao se derbi u Vogošći. Odmah sam upalio auto i otišao bodriti momke. Vidim da Zrinjski ima dosta potencijala, a znam koliko truda ulažu u rad kluba Dario Pušić, Lazar Raguž i ostali. Samo tako se i može naprijed, a Mostar je uvijek imao puno potencijala i talenta. 

Ne smijemo kiksati protiv Crne Gore

U travanjskom EHF tjednu Hrvatska je igrala prijateljske utakmice sa Švedskom, a Karačić nije sudjelovao u ovoj akciji zbog problema saduktorom. U lipnju ih očekuju dvoboji sa Crnom Gorom u baražu za SP.

- Igrat ćemo prvu utakmicu u Osijeku, potom uzvrat u Podgorici i nes mijemo kiksati. Ne smijemo dopustiti da Hrvatska ne ode na Svjetsko prvenstvo.

Žao mi je kad vidim da izbornik plaća put

Prateći reprezentaciju BiH osim igara uvijek u pozornost dolaze i uvjeti u kojima se ekipa natječe. Popraviti jer sama ekipa ima puno kvalitete i talenta, a igra i lijep rukomet.

Nadam se da je Ivan ispucao malere

Njegov brat Ivan (32) je također izostao iz travanjske akcije reprezentacije BiH, odnosno prijateljskih utakmica s Crnom Gorom.

- Ivan je prvo imao problem sa štitnjačom, pa aduktorom i sad je slomio prst na lijevoj ruci. Srećom to barem nije šuterska ruka. Iza njega je stvarno loš period od dva mjeseca i gotova sezona. Nadam se da je za ovu godinu ispucao sve malere.

Goran treba shvatiti profesionalizam na pravi način

Najmlađi od braće Karačić, Goran (21), svoju karijeru gradi kao nogometni golman u Drugoj Bundesligi, gdje je član Sandhausena u koji je posuđen iz turskog Adanaspora.

- Goran je prevelik talent, ali pred njim je period kad treba mentalno preći iz juniorskog u seniorsko poimanje nogometa. On je možda najveći problem sam za sebe. Već se dosta dokazao i u Zrinjskom, turskoj ligi gdje je par puta bio igrač kola, dok u Njemačkoj još nije dobio pravu priliku. Treba samo shvatiti profesionalizam na pravi način. Ali vidim da daje sve od sebe iako zasad ne dobiva pravu priliku. Bitno je da samo nastavi tako raditi ionda mora uspjeti.

Piše: Ersan Bijedić, [email protected]