IGOR KARAČIĆ Ova reprezentacija ima karakter, vjerovali smo u polufinale

Igor Karačić, hrvatska rukometna reprezentacija, Europsko prvenstvo
Foto: Pixsell

Igor Karačić proglašen je igračem utakmice i to posve zasluženo. Odigrao je jako dobro u trenucima kada je to bilo najvažnije, vukao je Hrvatsku i postigao pobjednički pogodak.

"Bila je teška utakmica, moram naglasiti da sam preponosan na ove dečke, cijeli tim, stožer, nije bilo lako igrati, prevelika je bila želja za dokazivanjem jer smo htjeli u pet minuta riješiti utakmicu. Nismo smjeli igrati na taj način, to je naš nacionalni naboj, htjeli smo to brzo završiti. Dogovor je bio da nećemo dobiti ni u 31. ni u 45. minuti nego u borbenom stilu na kraju i da će naše vrijeme doći, pokazali smo karakter, momčadski duh. Ovo me podsjetilo na Ligu prvaka i Vardar, to sam rekao i dečkim na poluvremenu, morate vjerovati i to će doći, vjerovali smo u to polufinale."

Karačić jednostavno uživa kako u Grazu, tako i u Beču, atmosfera je fantastična.

"Prelijepa atmosfera, kao da igramo doma, imamo vjetar u leđa i nisu stajali dok smo gubili, a mi smo im vratili na najbolji način. Izazvali smo sreću i sad svi zajedno idemo proslaviti."

"Ova reprezentacija ima karakter, kada smo u teškim trenucima možemo se izvući, bilo je loših strana, ali pokazali smo da se karakterom možemo izvući. Hrvatska je trenutno po igračkom kadru sigurno u vrhu europskog rukometa, prošlo SP nije nam se dalo iz raznih razloga, imamo jake individualce, ali ovakvu ekipu nema nitko", dodaje Karačić.