Igor Karačić odličan u pobjedi Vardara protiv europskog prvaka

Igor Karačić, seha liga, rukomet, RK Vardar, Igor Karačić, RK Vardar, Vardar, Igor Karačić, RK Vardar, fpmod, Igor Karačić, rukomet, Igor Karačić, Hrvatska zemlja, rukomet, Igor Karačić, RK Vardar
...u Parizu i Skoplju, a u Veszpremu je domaćin teško slavio protiv Bjerringbroa.

Skupina A

PSG svladao je Barcelonu 33:26 i tako preuzeo vodeću poziciju u skupini A. Barceloni je to prvi poraz ove sezone u Ligi prvaka, a upisan je zasluženo, domaćin je bio znatno bolji protivnik.

U prvom poluvremenu Nikola Karabatić imao je šut 0/4, ali i bez njegovog golgeterskog doprinosa Parižani su uspjeli otići na tri razlike uoči drugog poluvremena.

U drugom dijelu Barcelona je dosta griješila, a da je domaćin bio precizniji sa sedam metara, mogao se i ranije potpuno odvojiti. No kada je otišao na 30:25, bilo je jasno da će upisati pobjedu.

U pobjedničkom sastavu Nedim Remili postigao je osam golova, a po pet su dodali Luka Karabatić i Mikkel Hansen. Luka Stepančić postigao je dva gola iz tri pokušaja. Kod Barcelone Dika Mem postigao je pet pogodaka.

Veszprem je teže od očekivanja stigao do pobjede protiv Bjerringbro Silkeborga. U svojoj dvorani odnio je pobjedu 30:29 i iako je imao lijepo prednost većim dijelom susreta, gosti su u završnici umalo došli do boda.

U 40. minuti Mađari su vodili 22:15 i izgledalo je da će lako slaviti, međutim Danci se nisu predavali i uspjeli su smanjiti zaostatak. Tek kada je Laszlo Nagy na ulasku u zadnju minutu zabio za 30:28, domaći navijači mogli su odahnuti.

"U drugom poluvremenu kontrolirali smo meč, ali imali smo pet-šest minuta blackouta gdje je danski vratar skupio dosta obrana i gdje smo im dozvolili nekoliko laganih golova. Moramo izvući pouke iz toga kako bi takve situacije znali iskontrolirati u budućnosti", rekao je domaći trener Xavi Sabate.

U njegovoj momčadi Momir Ilić postigao je osam golova, Dragan Gajić šest, a Nagy je dodao pet. Kod gostiju Stefan Hundstrup bio je strijelac šest puta, a Nicolas Markussen pet puta.

Skupina B

Utakmica visokog ritma odigrana je u Skoplju gdje je Vardar ugostio aktualnog prvaka Europe Kielce. Makedonci su na kraju u sjajnoj utakmici slavili s 40:34.

Gonzalesova momčad na kraju je imala fantastičnih 78 posto efikasnosti, praktički sve što je išlo u gol i ušlo je. a kada je proradio Arpad Šterbik, domaćin se potpuno odvojio i mirno slavio.

Alex Dujšebaev iduće sezone igrat će u dresu Kielcea, a ovdje je odigrao ključnu ulogu u seriji 9:3 koja je prelomila utakmicu, tu je postigao sedam golova i povukao Vardar do pobjede.

"Igrali smo protiv aktualnog prvaka Europe i za nas je ova utakmica bila poput finala. Motivacija nam je bila na najvišoj mogućoj razini", istaknuo je Raul Gonzales.

Briljirao je Igor Karačić s devet golova iz devet pokušaja, Dujšebaev i Dibirov dodali su po osam, a Ivan Čupić dva. Kod gostiju Julen Aguinagalde postigao je osam golova, a Mariusz Jurkiewicz pet. Manuel Štrlek dodao je dva gola iz četiri pokušaja.

Szeged je odnio vrlo važnu pobjedu s gostovanja u Celju gdje je svladao istoimenog domaćina s 31:25. Susret je odlučen u drugom poluvremenu kada su gosti jednostavno dužom klupom slomili otpor Slovenaca i uspjeli se odvojiti.

"Imali smo pozitivnih stvari u našem nastupu, ali sve one pogreške u napadu i obrani bile su previše za protivnika poput Szegeda. Imali smo neke čiste situacije, sedmerce, prazan gol, ali sve smo to propuštali, a Szeged zna to kazniti", žalio se nakon susreta Branko Tamše.

Szeged su predvodili Sergej Gorbok i Zsolt Balogh s po šest golova, Denis Buntić dodao je dva gola, a Sandro Obranović jedan. Kod poraženih Luka Žvižej postigao je pet pogodaka.
Očekivanu pobjedu upisao je i Meškov Brest koji je nadigrao Kristianstad s 32:27. Bjelorusi su tijekom cijelog susreta bili u vodstvu i nisu dopustili nikakvu šansu protivniku.

Po pet golova postigli su Dzianis Rutenka, Dainis Krištopans i Pavel Atman, Ljubo Vukić dodao je četiri, a na drugoj strani Jerry Tollbring zabio je osam golova, Olafur Gudmundsson dodao je sedam, a Stig Tore Moen Nilsen šest golova./HMS/