Igor Karačić: Ne zanosim se pozivom i potpuno sam fokusiran na Vardar

Igor Karačić
Tako je u prvoj sezoni nakon teške ozljede ramena i operacije s makedonskim klubom ponio titulu osvajača SEHA lige i Kupa Makedonije, dok je prošle dao puni doprinos u osvajanju titule prvaka ove zemlje i preuzimanja primata od gradskog rivala Metalurga.

Ljetos je ruski magnat Sergej Samsonenko postao sponzor i sportski direktor Vardara pa je momčad sa značajnim igračkim pojačanjima dobila sasvim novu dimenziju, te kvalitetu dokazala u okršajima s najboljim europskim momčadima u Ligi prvaka.

- Imamo stvarno dobru ekipu koja se odlično pokazala i u Ligi prvaka jer smo odigrali neodlučno s Barcelonom i PSG-om. Ipak ove sezone ne uspijevamo uhvatiti kontinuitet, što je i bilo za očekivati nakon puno igračkih promjena, pa smo prepustili neke bodove koje nismo trebali, kao protiv Dinama u Minsku te Metalurga, govori Igor Karačić.

U klubu očekuju da će se sve puno bolje posložiti u idućoj natjecateljskoj godini.

- Ponekad odigramo za neprepoznati se, ali kada se bolje uigramo, neće biti ovakvih oscilacija u igri i nećemo gubiti bodove u sličnim mečevima. Dosad se pokazalo da se ipak ne može sve "preko noći". Ipak i ovako uspijevamo ostvariti naše ambicije jer je cilj plasirati se u drugi krug Lige prvaka, kaže Karačić čija je momčad trenutačno na četvrtoj poziciji skupine C koja vodi u nastavak natjecanja.

U Vardaru su prvenstveno fokusirani na Ligu prvaka, ali su i u SEHA ligi treći te vrlo blizu i teoretski osigurati plasman na Final Four ovoga natjecanja.

- Veliku važnost pridajemo i regionalnom natjecanju, ali ponekad zbog stvarno pretrpanog i nezgodnog rasporeda moramo odmoriti igrače koji nose najveći teret. Ipak vjerojatno idemo u F4 gdje će nam cilj biti osvajanje SEHA lige, najavljuje Karačić.

Ljetos je bio član i jedan od boljih rukometaša reprezentacije Hrvatske na Mediteranskim igrama u Turskoj. Često se spominje i kao potencijalni A reprezentativac, pa tako i pred skorašnje Europsko prvenstvo u Danskoj.

- Ne zanosim se pozivom i potpuno sam fokusiran na Vardar gdje dajem cijeloga sebe. S druge strane na raspolaganju sam izborniku Slavku Goluži ukoliko budem potreban, jednako kako sam bio i na Mediteranskim igrama.

U susretima braće Karačić 10:0 za Igora

U subotnjem ogledu 12. kola SEHA lige Vardar je savladao bjeloruski Brest Meškov 29:24. Bio je to i ogled braće Karačić u kojem je uspješniji Igor zabio 5 golova, a Ivan 2.

- Dali smo im u prvom poluvremenu malo nade (bilo je 14:15, op. a.) a onda u nastavku riješili meč u svoju korist. Brat me još nijednom nije pobijedio, a puno teže podnosi poraze od mene, kaže u šali Igor.

Igor (25 godina) i Ivan (28) su se dosad u karijeri sastajali u deset navrata, a svaki put je pobijedio mlađi brat Karačić. U šest navrata su to bili dueli Vardara i Meškova, dva puta Bosne (Igor) i Borca (Ivan), te još dva puta Metkovića (Igor) i Izviđača (Ivan). Šest susreta su bili prvenstveni, a četiri prijateljski.

BH RUKOMET