HŽRK Zrinjski: Plemkinje na pravom putu povratka na stare staze slave

HŽRK Zrinjski RK iskra

Rukometašice HŽRK Zrinjski igraju najvažniju utakmicu u sezoni protiv Hrasnice. Pobjeda bi Plemkinjama otvorila mogućnost da se umiješaju u borbu za povratak u Premijer ligu BiH. Na tribinama malo gledatelja, uglavnom rodbina i prijatelji igračica Zrinjskog.

Gledajući tu atmosferu misli lete nekoliko godina unatrag. Plemkinje su prvakinje i igraju europska natjecanja. Ova ista dvorana ispunjena je do posljednjeg mjesta, a blicevi foto aparata sijevaju sa svih strana. U to vrijeme bilo je in i cool biti dio priče koju su pisale rukometašice Zrinjskog,

I kako to obično biva u zemlji kao ova uspjeh nije prepoznat od šire društvene zajednice i u samo par mjeseci najuspješniji klub u Mostaru i Hercegovini pao je na prosjački štap, a ubrzo i ispao iz društva najboljih. Niko nije imao sluha da bar pokuša održati klub na životu i malo je nedostajalo da se klub u potpunosti ugasi.
Do gašenja kluba na sreću nije došlo, ali su sve igračice napustile klub za što ih ne treba kriviti jer drugog izlaza nije bilo.

Trenerskog posla uhvatile su se mlade trenerice Marijana Arapović i Tina Biokšić, te su krenule od nule. Zahaljujući njima, i još par ljudi iz Uprave kluba klub se danas natječe u nižem rangu i na putu je da ženskom rukometu vrati stari sjaj.
Da je malo više iskustva Plemkinje bi se sasvim sigurno i ove godine vratile u Premijer ligu, ali iskustvo će doći i vrlo brzo će Mostar imati prigodu gledati Plemkinje u najvećem rangu natjecanja.

Nakon svega vraćam se u stvarnost i subotnju utakmicu u kojoj su mlade Plemkinje dale sve od sebe u srazu sa puno iskusnijom i starijom ekipom Hrasnice. Tijekom utakmice ozlijedila se Monika Miličević jedna od najboljih  igračica i usprkos volji i želji rukometašice Zrinjskog su izgubile utakmicu.

Zbog zalaganja, volje i zaslužile su Plemkinje koje nose sveti dres Zrinjskog puno veću pozornost, kako navijača tako i medija. Lako je biti prijatelj kluba kada se slavi i pije, prijateljstvo je na kušnji kada kola krenu niz brdo.

Ove mlade igračice Zrinjskog skupa sa svojim trenericama su na pravom putu povratka na stare staze slave i ovaj portal će biti uz njih na putu ka tom cilju.

HERCEGOVINA.info