FOTO  HŽRK Zrinjski: Održan božićni turnir

HŽRK Zrinjski, turnir

Dva predivna dana druženja u Mostaru u organizaciji Hžrk Zrinjski održen je turnir koji će se pamtiti kako u našem gradu tako i u regiji. Gosti zadovoljni boravkom u Mostaru igrom i posjetom na turniru , biti će promotori ljepote našeg grada, turnira i dobrih ljudi koji su učinili sve da njihov boravak bude upamćen upravo kao poklon za Božićne i nadolazeće blagdane. Ljepota rukometa koje su nam prezentirale djevojke u 23 utakmice i 250 igračica činilu su jednu veličanstvenu sliku kakva se rjetko dešavala ili dešava i ne samo kod nas već i šire.

Izostanak pomoći grada i privrednih subjekata u organizaciji turnira nadopunili su roditelji koji su svojim darovima činili potpunost zadovoljstva i veselja kako igračica, tako i njihovih stručnih stožera. Ekipe iz Crne Gore, Hrvatske i BiH svojom igrom zasjenili su sve loše konotacije rukometnih liga koje se igraju u BiH , pokazale su da se neopterećeno u duhu sporta mogu pokazati i rezultati,  kvaliteta i prijateljski odnos prema protivniku poštivajući one koji su borbenošću i ostalim elementima bili malo bolji, stiskom ruke čestitajući i odajuću priznanje sa samo jednom željom da su u miru i prijateljstvu provedeni trenuci zajedno na parketu a da tako ostane i u nadolazećim blagdanima.

Zahvala SSGM i HVIDRI Mostar za termin i pomoć oko organiziranja bez kojih ne bi mogli uveseliti naše goste i prijatelje HŽRK  Zrinjski. Propusti oko medija koji su izostali na ovakvom skupu da isprate nešto lijepo nisu naša zamjerka nego samo poticaj da izvješćuju u ove dane o veselim trenucima vođeni Božićnim priprema a ne neka prometna nesreća koja se desila u našoj regiji sa malom materijalnom štetom. HŽRK Zrinjski na ovom turniru je pokazao da je briga o mladima glavni moto od kojeg nećemo odustati, okupljanjem na ovakvim turnirima djevojkama daju dodatnu snagu da se bore protiv poroka današnjice jačajući unutarnju snagu, snagu duha, jer upravo Božić nam ovih dana donosi tu poruku.

Uspjeh je tim veći ako su svi sudionici otišli svojim domovima zadovoljni sa osvojenim medaljama sa poklonima koji su bili skromni ali od srca, velikog srca koje ima narod ovog podneblja. Svojim domovima naši prijatelji su ponjeli jaku poruku „mira i prijateljstva" ali i medalje za osvojena mjesta kao najbolji u sve tri kategorije postignuto je 632 gola te je publika mogla da uživa.

U kategoriji U12 prvo mjesto je pripelo ekipi Rk Orkan, drugo mjesto je pripalo Žrk Knežopoljka a treće Rk Trebjesa . Najbolji vratar je Monika Prskalo iz HŽRK Zrinjski, najbolji strijelac Jovana Ilić koja je ponijela i titulu najboljeg igrača.
U kategoriji U14 pobjednici su Žrk Ivanić, drugoporedani je Žrk Knežopoljka a trećeporedani je hrk Katarina. Najbolji vratar je Patricija Hren iz ekipe Rk Orkan, najbolji strijelac bila je Lana Jarak HRK Katarina, a najbolja igračica je Jelena Vrančić iz HŽRK Zrinjski.
U kategoriji U16 pobjeda je pripala domaćinu koji je bio najkvalitetnija ekipa pokzujući još jednom dominaciju u ovoj kategoriji u BiH a i regiji. Drugoporedani su Rk Orkan, trećeporedani je Žrk Ivanić. Najbolji vratar je Marta Gudelj iz Zrinjskog, najbolji strelac je Lucija Ercegović iz Rk Orkan, a igračica turnira je Nikolina Čutura iz HŽRK Zrinjski.
Dodjelom priznanja i poklona ekipama i sponzorima upućena je poruka svim sportašima i ljudima dobre volje da u miru i veselju provedu Božićnje i novogodišnje blagdane, a djevojčice su svojom igrom darivali roditelje i grad sa jednom željom da se ova priča nastavi i naredne godine, „Dobro nam došli na 7. Međunarodni rukometni turnir Mostar 2014"