FOTO  HŽRK Zrinjski: Očekuje nas borbena i jaka utakmica

...gdje HŽRK Zrinjski sutra na svom parketu dočekuju ekipu ŽRK Goražde. Prisutnima su se obratile igračice Marija Boras, Vrančić Ana te golmanica Blaženka Pandža.

"Nakon Austrije imali veoma laganu utakmicu protiv lokomotive, te su igrale cure sa manjom minutažom. Mislim da smo fizički i psihički spremne za utakmicu protiv Goražda,ali napominjem da neće biti laka utakmica. Iako smo blagi favoriti očekuje se jedna borbena i jaka utakmica jer Goražde se neće tako lako predati , te ćemo se boriti do zadnjeg trenutka i nadamo se pobijedi" istakla je Boras.

"Slažem se sa Marijom mi to možemo dobiti .Ako odigramo kao u Austriji, sigurno nećemo izgubti" kazala je Ana Vrančić

"Imamo jednu veliku prednost jer je Goražde jače kući nego u gostima, mislim da neće biti problema dobiti ih , jer smo mi spremni. Mi se svi nadamo jesenskom prvaku, kiks jeste bio na početku prvenstva i mislim da se mi možemo izvući, ako sve damo od sebe i odigramo najbolju utakmicu protiv Borca u Banja Luci. Teško je u gostima igrat, 2005.godine nismo bili prvaci, prošle godine imali smo šansu u kupu i ligi, te ove godine nema riskiranja. Ove godine je treća sreća" istakla je Pandža

Utakmica između HŽRK Zrinjski i ŽRK Goražde igra se sutra(subota) u 15:00sati u Dvorani na Bijelom Brijegu.

hercegovina.info