FOTO  HŽRK Zrinjski: Nadamo se pozitivnom rezultatu u Challenge Cupu

Prisutnim novinarima su se obratili predsjednik HŽRK Zrinjski Dragan Pinjuh, trenerica Ana Papak, kapitenica Ivana Mlakić, tajnik kluba Robert Grgić, te ispred sportskog saveza Hasan Šišić. Prvi je riječ dobio predsjednik kluba Dragan Pinjuh:

"Poučeni ranijim iskustvom mi smo inzistirali da se obje utakmice igraju u Mostaru, jer nismo htjeli gostovati dva puta. Tu smo ušli u razgovor sa rukometnim savezom i sportskim savezom grada Mostara, te smo krenuli u realizaciju ovih utakmica. Trena istaknuti da su neke stvari već realizirane."

Nakon uvodnih riječi , trenerica Ana Papak kazala je nešto o protivniku:
"Imamo neka saznanja o njima, znamo da se radi o ekipi koja je jako borbena, do zadnje sekunde ne odustaju, kvalitetom su kao i mi. To ce biti dvije jako teške utakmice, gdje se nadamo da ćemo ostvariti pozitian rezultat i proći dalje."

Papak je istaknula da imaju jedan veliki hendikep što se tiče prijateljskih utakmica:
"Mi nemamo s kime odigrati prijateljske utakmice, pred tako važne utakmice u Challenge Cupu, i odigravati ćemo međusobno utakmice na treningu, i pokušati ćemo ako budemo u mogućnosti odigrati sa nekim iz Hrvatske, ali sve to zahtijeva financijske uvijete , i to nam je veliki hendikep."

Ispred sportskog saveza Grada Mostara obratio se Hasan Šišić, te dao punu podršku rukometašicama:

"Ja ne sumnjam u ovu ekipu i mislim da neće ne dostajati borbenosti, sportski savez Mostara , se pridružio i obećao da će maksimalno pomoci te da grad Mostar dobije ovakve kvalifikacije i ovakve utakmice. Ovo je obaveza i grada i županije pa, i države."

Pred kraj predsjednik HŽRK Zrinjski osvrnuo se na dvoranu Bijeli Brijeg:
"Htio bi se i osvrnuiti na "arenu" u kojoj ćemo igrati ove naše utakmice. Moram reći da dvorana na Bijelom Brijegu u kojoj igramo, prokišnjava, kante su na parketu, dakle to je loša slika , mi moramo pripremiti dvoranu za osnovne norme."

Na upit novinara hoće bi biti problem ako se rukometašice plasiraju dalje u chaleng kupu: "Sigurno da hoće, ovisi gdje nas mogu izvući odnosno gdje ćemo sljedeće utakmice putovati, možemo biti u susjedstvu a možemo biti negdje u Azerbejdžanu, ali mi nemožemo o tome razmišljati mi smo usmjereni prema ovim dvjema utakmicama i rezultatu koji cemo napraviti", kazo je Pinjuh.

hercegovina.info