FOTO/AUDIO  HŽRK Zrinjski: Djevojke pobijedile, Mostar se još jednom osramotio

HŽRK Zrinjski, HŽRK Zrinjski, Ana Papak
Prva utakmica odigrana je u subotu i završila je 24:24, a u drugom ogledu u nedjelju Zrinjski je slavio rezultatom 30:25. Plemkinje su tako ostvarile povijesni uspjeh za HŽRK Zrinjski. Najefikasnija u ove dvije utakmice bila je Andrea Prusina koja je postigla 16 golova.

Grad Mostar i Rukometni savez BiH nisu pomogli klubu koji je višestruki prvak Bosne i Hercegovine. Djevojke su nastupile u ovom europskom natjecanju zahvaljujući protivniku iz Austrije koji je pokrio sve troškove putovanja i odigravanja ovih utakmica. Do nastavka natjecanja ima dovoljno vremena da se barem djelomično ispravi nepravda i katastrofalan odnos prema rukometašicama, ali i većini sportaša u Mostaru. Rukomet je, kao i ostali dvoranski sportovi, već naučio na teške udarce. Grad je 2013. godine trebao biti jedan od domaćina Svjetskog prvenstva za juniore, ali od toga neće biti ništa zato što je Mostar grad koji nema pristojnu sportsku dvoranu.

''Stanje je katastrofalno. Sramota je da Mostar nije našao način da organizira uzvratnu utakmicu'', rekla je Ana Papak za RDV kojoj u teškim uvjetima polazi za rukom motivirati svoje igračice da ostvaruju zapažene rezultate.