HŽRK Zrinjski: Ana Papak osvojila titulu i napušta klub

Prisutnima su se obratili tajnik kluba Robert Grgić, trenerica Ana Papak, te igračice Ivana Mlakić i Andrea Prusina.

Titula u Grad Mostar je vraćena nakon dugo vremena, o europskom natjecanju smo napraivli dobar rezultat i to je poviejsni uspjeh kluba ali i ženskog rukometa u državi općenito, I dan danas tvrdim da smo kvalitetnija ekipa od Samobora koja je ušla u finale challenge kupa , međutim tu je u jedno veliko "ali", oni imaju uvijete za rad koje mi nemamo i u tom duelu nismo se mogli mjeriti sa njima. Nakon pobjede u Ljubuškom cure su se ispraznile i psihički i fizički i teško je to bilo vratiti nazad, pripremali smo se za kupa, ali nije išlom u drugom poluvrmenu smo se vratili u igru, ali jednostavno nije bilo sreće i Borac je zasluženo pobijedio. Što se mene osobno tiče sutra je moja zadnja utakmica u klubu, ja napuštam ovaj brod, nismo uspjeli ništa pokrenuti. Ja sam imala nade i vjere da ce nesto biti bolje da će se netko trgnuti da će se dicć na bolji nivo, na žalost ništa od toga. Curama se obećavaju već dvije godine stipendije i plaće, a dobile su neplaćanja struje po stanovima gdje žive .

Žao mi je što nitko iz grada i općine nije stao iza nas. Na kraju bih se zahvalila svojoj ekipi, koja je podnosila sve moje zahtijeve, na drugom mejstu bi se zahvalila bivšem predsjedniku , te Petru Zeleniki i tajniku Robertu Grgiću koji su ovo sve iznjeli naravno uz prijatelje kluba koji su bili uz nas sve ovo vrijeme. Zahvaljujem se i navijačima koji su bili uz nas cijelo vrijeme. Nadam se da će se netko trgnuti i da će cure ostati u ovom sastavu i iduće godine." kazala je ANA PAPAK.

Znale smo da je kup posebno natjecanje. Dva puta smo svladale Borac u prvenstvu sad nismo uspjele. Završilo je bez pobjednika 21:21. Ni u produžecima nije bilo pobjednika, zabršilo je 22:22, pa smo izgubile zbog  izvođenja sedmeraca. No, idemo sad sezonu završiti prvenstvenom pobjedom, 21. u nizu, - rekla je kapetanica Ivana Mlakić

Svi znamo da je iza nas, jedna blistava sezona u Challenge kupu i prvenstvu. Vratili smo naslov u Mostar iako smo često morale razmišljati o stvarima o kojima ne bi uopće trebale razmišljati, Hvala svima koji su bili uz nas. Mi smo svoje rekli, sad su na potezu klub i grad, rekla je najbolji strijelac i najbolja igračica lige Andrea Prusina.

Utakmica između HŽRK Zrinjski i ŽRK Katarina igra se sutra (srijeda) u 19sati i  na toj utakmici djevojke će primiti medalje i pehar.

HERCEGOVINA.info