Humanitarna akcija u Ljubuškom: Pomozimo majci u borbi protiv bolesti triju sinova!

Izviđač Zrinjski
Humanitarna rukometna utakmica igrat će se u Gradskoj sportskoj dvorani Ljubuški, s početkom u 18 sati, a namijenjena je pomoći za obitelj Šiljeg.

Cijene ulaznica su 5 KM, a humanitarna akcija odvija se pod motom "Pomozimo majci u borbi protiv neizlječive bolesti triju sinova!".

Naime, s teškom dijagnozom - Duchenneovom mišićnom distrofijom, bore se, nažalost, tri brata, Marko (16), Ante (15) i Karol (12), nastanjena u selu Vašarovići u općini Ljubuški. Svjesna teške bolesti i situacije u kojoj se nalaze, njihova majka Vanja Šiljeg odlučila je iznijeti svoju tešku životnu priču.

Spomenuto oboljenje najčešće pogađa mušku djecu, a odumiranje mišića u najvećem broju rezultira invalidnošću i smrću uslijed zastoja u radu srca između drugoga i trećega desetljeća života.

Na ovaj scenarij Vanja ne želi ni pomišljati, stoga je snažno krenula u bitku s bolešću s kojom se suočavaju njezina djeca. Stupila je u kontakt s nekoliko roditelja čiju je djecu pogodila ista sudbina, sa željom da im pomogne pri nabavi lijeka koji će im produžiti životni vijek.

Želeći se što detaljnije informirati o ovoj bolesti, saznala je da ipak postoji lijek, iako još u eksperimentalnoj fazi.

Nekoliko roditelja iz Amerike mi je dalo potvrdu kako je ovaj lijek učinkovit, osobito kod one djece koja su još pokretna. Iako sam svjesna da moji sinovi nikada neće prohodati, uvjerena sam da im ovaj lijek može pomoći da ojačaju srce i pluća. Jer, kad se dođe do faze korištenja respiratora, tada je za mnoge stvari već kasno. A ja samo želim da oni što zdravije i duže žive, i svim snagama borit ću se za to, rekla je Vanja Šiljeg, majka trojice teško bolesnih sinova.

Uplate za pomoć obitelji Šiljeg možete izvršiti putem računa otvorena kod Raiffeisen banke:

1613000077907351
S.W.I.F.T.: RZBABA2S
na ime: Vanja Šiljeg.