Humanitarna akcija: Prvakinje za malu Anu

Budi mi prijatelj

Da mogu pričati rekla bih vam da se zovem Ana i da ću brzo napuniti tri godine. Htjela bi zagrliti brata, mamu, tatu sve vas, ali ja mogu samo ispružiti ruke, zagrliti ne mogu. Htjela bih se nasmijati na glas, ali ne mogu, potrčati za šarenim leptirom no ne mogu ni to. Puno toga bih htjela, ali moje tijelo to ne može. Nedavno sam naučila polako hodati. Znate, moji mišići su jako slabi i moram stalno vježbati kako bi mogla hodati, ako prestanem vježbati prestati ću i hodati. Dva puta tjedno mama me vodi na jedno posebno mjesto gdje ima puno djece, ono se zove Marija naša nada. To nije vrtić, to je dom za djecu s poteškoćama u razvoju. Tamo idem u posjet defektologu, fizijatru, psihologu i logopedu. Sada me uče da prepoznam što je morko a što suho, što je glatko, a što bodljikavo. Ja to još ne znam prepoznati jer su moja osjetila slabo razvijena, ali upornim vježbanjem ću sigurno uspjeti. Kao što vidite puno toga ne znam, ali znam da bi moja mama bila najsretnija na svijetu kad bi je jednom mogla jako zagrliti i reći joj mama Volim te.

Ana Glavaš je trogodišnja djevojčica, koja je rođena s jednim kromosomom x više, ima takozvani triple x sindrom te zbog toga jako zaostaje u razvoju. Ani je jedina terapija - kontinuirano vježbanje i habilitacija kako u adekvatnim ustanovama tako i od strane usko specijaliziranog i teško dostupnog stručnog osoblja, ali i doma. Majka je ostala bez posla jer se maksimalno posvetila radu s malom Anom. Obitelj se nalazi u teškoj materijalnoj situaciji zato vas molimo da se u što većem broju odazovete ovoj humanitarnoj akciji kako bi se maloj Ani osigurao neprekidan tretman i kako vi vam jednog dana mogla reći Hvala vam prijatelji moji.

Svatko od nas može maloj Ani omogućiti još jedan tretman i zato joj budimo prijatelji i dođimo. Neka joj to bude naš poklon za treći rođendan.
Broj računa u Unicredit banci: 3389102546562927 u svrhu doznake upisati obavezno: 40449597001

Obitelj se nalazi u teškoj materijalnoj situaciji i HŽRK Grude Autoherc i HŽRK Zrinjski će organiziranjem ove utakmice pokušati pomoći maloj Ani I njenoj obitelji u ovoj njihovoj teškoj borbi.

Utakmica će se odigrati u petak 14.06.2013. godine sa početkom u 19.00 sati u gradskoj sportskoj dvorani Bili Brig u Grudama.

 

Sve informacije o utakmici I ovoj akciji možete dobiti na telefone:

- 063 444 451 Ana Marije Šimić

- 063 315 426 Zoran Trlin