Hrvatska u goste kod Latvije: Marino Marić zamijenio Vorija

Nakon što su bez većih problema pobijedili Slovačku u Osijeku (25-21), izabranici Slavka Goluže danas nastavljaju kvalifikacije za Europsko prvenstvo 2014. godine gostovanjem kod Latvije.

 

U Dobeleu, gradiću 60 kilometara udaljenom od Rige, Hrvatska će u drugom kolu tražiti drugu pobjedu. Jedina promjena u odnosu na osječku utakmicu sa Slovacima bit će izostanak Igora Vorija. Kapetana će zamijeniti Zagrebov pivot Marino Marić, a tu je i Željko Musa koji je i u Osijeku bio podrška umornom Voriju.

Hrvatski reprezentativci su u Rigu sletjeli u petak oko podne. U drugom susretu naše skupine Slovačka će ugostiti Mađarsku i ako bi sve trebalo ići po planu, to bi mogla biti utakmica za drugo mjesto u skupini 4.

- U ovu utakmicu moramo ući maksimalno, a ne kao protiv Slovačke - rekao je Goluža i upozorio svoje igrače kako bez obzira na ime protivnika gostovanje u Latviji neće biti nimalo jednostavno.

Iako su Latvijci svakako autsajderi skupine, valja napomenuti da su u srijedu namučili Mađare na njihovom terenu, ali da su prošle godine u svojoj dvorani pobijedili strašne Francuze (27-24). Najbolji igrač svakako im je Dainis Kristopans. Desni vanjski Tatrana iz Prešova, ljevak visok 215 centimetara koji je Mađarima zabio šest golova.

Izvor: 24sata.hr