Hrvatska izgubila od Norveške i ugrozila plasman u drugi krug

Hrvatska zemlja, Igor Karačić, Europsko prvenstvo, Europsko prvenstvo 2016, Hrvatska zemlja, rukomet, Hrvatska, Poljska, mediji, Hrvatska, Poljska, rukomet, Hrvatska zemlja, Igor Karačić
Hrvatska i Norveška su na europskim prvenstvima odigrale šest utakmica, a nažalost večeras je Hrvatska upisala prvi poraz kojim je zakomplicirala svoju situaciju. Nakon dva kola sve četiri reprezentacije u skupini imaju po dva boda i Hrvatska će u utorak protiv Islanda tražiti pobjedu za prolaz dalje, javlja HRT.

Norvešku su do pobjede predvodili Kristian Bjornesen sa sedam golova, Espen Lie Hansen sa šest, te Harald Reinkind s pet golova. U hrvatskim redovima najefikasniji su bili Domagoj Duvnjak s osam golova, Zlatko Horvat s pet golova, te Marino Marić s četiri pogotka.

U drugom susretu iz ove skupine Bjelorusija je iznenadila Island pobijedivši 39:38. Bila je to utakmica bez obrana s čak 77 golova. Bjelorusiju su do pobjede predvodili Barys Puhouski s 11 golova, te Serhej Rutenka s osam, te Maksim Baranau sa sedam golova. Kod Islanda najefikasniji su bili Alexander Petersson sa šest, te Gudojn Valur Sigurdsson i Robert Gunnarsson s po pet golova.

Nakon dva kola sve četiri reprezentacije u skupini imaju po dva boda. U posljednjem kolu skupine B u utorak, 19. siječnja se sastaju Bjelorusija i Norveška, te Hrvatska i Island.