FOTO  HRK Izviđač Mi Grupa - Amaya Sport San Antonio 28:27

Međutim, to nije bilo dovoljno za konačno slavlje "Skauta" i prolaz u četvrtzavršnicu ovog natjecanja jer su gosti u prvom susretu slavili s 36:29.

Inače, Izviđač je izvrsno otvorio utakmicu i već u 14-oj minuti susreta "Skauti" su imali velkih pet zgoditaka razlike.

U tom periodu igre sjajan je bio Bumbak na vratima, a domaći igrači su promašili nekoliko zicera što se na kraju uz tri promašena sedmerca pokazalo ključno za prolaz u 1/4 finale Kupa kupova.

Još u dva navrata Izviđač je imao po pet zgoditaka prednosti i to u 21-oj i 27-oj minuti susreta, ali su gosti iskoristili nekoliko tehničkih grešaka domaćih pred kraj prvog poluvremena i na odmor se otišlo rezultaotom 15:12 za domaće.

U drugom dijelu susreta domaći opet dolaze do razlike od pet zgoditaka u svoju korist i, dva puta imaju napad za šest zgoditaka razlike, koji ne realiziraju, od čega i jedan sedmerac.

Velka kriza "Skauta" nastupa u periodu od 40. do 47. minute susreta gdje gosti iz Pamplone rezultatski minus od pet zgoditaka pretvaraju u vodstvo od jednog zgoditka.

U posljednjih 10. minuta igralo se uglavnom zgoditak za zgoditak, a semafor je na kraju pokazivao ipak veliku pobjedu Izviđača nad proslavljenim Španjolcima krajnjim rezultatom 28:27.


HRK Izviđač Mi Grupa - Amaya Sport San Antonio 28:27 (15:12)

Ljubuški, 26.02.2011. godine.

Gradska športska dvorana. Gledatelja 3000.

Suci: Ivan Bashev i Ivan Kostov (Bugarska).

Nadzornik: Predrag Pavičević (Crna Gora)

HRK Izviđač Mi grupa: Bumbak[9 obrana], B. Burić [6 obrana], Miličević 1, Malinović 3, Zeljić 2 [1], Herceg 1, Matić 4, Čolak, Boras 6 [2], Grbavac, Ilić 3, Džeba 1, S. Burić 6, Jurić 1.

Trener: Zdenko Grbavac.

Amaya Sport San Antonio: Ristanovic [13 obrana], Alvarez 3, Gonzalez, Rašić 1, Crowley 5, Aguirrezabalaga 7, Lucau [1 obrana] Sevaljevic 5 [5], Guardiola 1, Borragán, Mindegia 1, Vargas, Meoki 1, Humet 3.

Trener: Patxi Lezauan.

Sedmerci: Izviđač 6/3, Amaya Sport San Antonio 6/5.

Isključenja: Izviđač 2 minuta, Amaya Sport San Antonio 6.

[Ljubuski-online]