HRK Čapljina-RK Konjuh 27:24

HMRK Zrinjski, HRK Čapljina, HRK Čapljina, RK Krivaja
Igrači Dragana Sutona slomili su jaki Konjuh iz Živinica i na kraju slavili rezultatom 27:24.

Utakmicu su bolje otvorili gosti koji su nakon par minuta vodili rezultatom 4:0, a posebno je bio raspoložen gostujući golman koji je u prvih 10. minuta imao čak 9 obrana. Ipak, minutu do kraja prvog poluvremena Čapljina uspijeva poravnati rezultat na 11:11, no gosti koriste pad koncentracije domaće ekipe i iz dvije brze kontre postižu dva zgoditka, pa se na poluvrijeme otišlo rezultatom 11:13.

Prvo vodstvo Čapljine u utakmici događa se u 34. minuti, kada Čapljina vodi rezultatom 14:13. Na krilima raspoloženih Ostojića u Sutona Čapljinci do kraja utakmice održavaju prednost te slave sa konačnih 27:24.

Najbolji u redovima Čapljine bili su Josip Ostojić sa 9, Goran Suton sa 7 i Ivan Jurković sa 5 postignutih golova, a valja istaknuti kako je golman Marin Prskalo ubilježio 9, a Danijel Jurković 6 obrana.

''Očito je kako je ekipa Konjuha na prvo kolo u Goražde poslala čovjeka koji je snimio našu igru, pa su se pripremili za početak utakmice i očitali nam lekciju. Imali smo mali problem jer nam danas nije igrao stub obrane, Ilić, pa dok smo se snašli prošlo nam je cijelo poluvrijeme.

Potpora s tribina bila je odlična, a to smo očekivali, jer čapljinska publika uvijek je prepoznavala kvalitetu rukometa i našeg rada, a momcima puno znači kada ih sa tribina bori 500 navijača i daje im krila dodatni motiv za igru.

Ostojić je naš joker koji može pokriti svako mjesto. S obzirom da smo prije početka prvenstva izgubili Smiljana Kolovrata koji je potpisao za Izviđač tražili smo rješenje i našli smo ga u njemu. Upravo on je taj koji zna odigrati i krilo i beka i sve što treba'', kazao je za ČA::portal po završetku utakmice trener Čapljine Dragan Suton.

Josip Ostojić kazao nam je kako je početak utakmice bio slabiji upravo zbog opuštanja, jer su još pod dojmom pobjede nad Čelikom.

''Sigurno da smo loše krenuli u utakmicu, dosta smo se opustili nakon pobjede Čelika, jer je Konjuh ipak malo slabiji od njih, mislili smo da ćemo ih pobijediti lako, ali oni su došli spremniji i odmah na početku pokazali zube. Mislili smo da ćemo ih lakše nadigrati, što su gosti iskoristili i već u prvim minutama stvorili prednost, tako da smo morali stisnuti zube i jako se potruditi u drugom dijelu utakmice kako pobjedu ne bi doveli u pitanje.

Obrana je naš glavni adut, i ako redove složimo onako kako znamo i održimo ovaj način igre siguran sam da možemo daleko dogurati. Hvala publici na odličnoj podršci, puno su nam danas značili'', istaknuo je Ostojić.

Čapljina u sljedećem kolu putuje u Zavidovće, gdje će ih ugostiti ekipa Krivaje.

ČAportal