FOTO  HRK Čapljina-HMRK Zrinjski 30:30

HRK Čapljina-HMRK Zrinjski 30:30
Ipak, više će za dva boda žaliti gosti koji su na poluvremenu vodili s četiri gola razlike (19:15), no u drugom dijelu domaćin je došao do boda.

U jako borbenoj utakmici suđenje je nažalost bilo ispod razine Premier lige BiH, a radi se ponovno o istom sudačkom paru Hurić-Smajlović kojemu je čapljinska publika zamjerila loše suđenje u prvom kolu. Zrinjski je bio bolji u prvom poluvremenu, na kraju kojega je slavio sa pet golova razlike (20:15).

U nastavku domaća ekipa dolazi do prvog izjednačenja dolazi tek u 57. minuti. Pri vodstvu Zrinjskog od 30:29 mladi čapljinski rukometaš Dario Zubonja za zvukom sirene upućuje udarac prema golu gostiju iz Mostara i poravnava rezultat na konačnih 30:30.

Treba istaknuti kako je za osvajanje bodova Čapljinaca najzaslužniji golman Danijel Jurković, koji je u ključnim trenucima ostao pribran i ostavio domaću mrežu netaknutom. Također vrijedi napomenuti kako su oba trenera bila nezadovoljna suđenjem, zbog čega su im izrečene opomene.

Trener Zrinjskog Zdravko Medić pogrdnim je riječima prokomentirao suđenje na ovom susretu.

''Radi sudaca gova*** se svađamo, ovo je lakrdija, i od države i od lige, ova gov** od sudaca su nam poslali jer hoće namjerno da nas razj*** i da se mi međusobno posvađamo'', izjavio je trener Medić.

Igrač Čapljine Dario Zubonja, koji je poravnao rezultat, istaknuo je da se osjeća fenomenalno jer je upravo ono donio bodove Čapjini.

''Goran Lasta mi je rekao da će zadnji napad ići na mene i srećom zabio sam za izjednačenje. Na poluvremenu nam je trener rekao da malo stisnemo, da se sve može stići, te smo u drugo poluvrijeme ušli sa boljim pristupom te osvojili zasluženo vrijedan bod.

Prvo poluvrijeme smo odigrali lošu obranu, uopće se nismo borili koliko treba, te je to rezultiralo vodstvom Zrinjskog na poluvremenu'', rekao je Zubonja.

Golman Danijel Jurković donio je prevagu u pobjedi Čapljine nad ekipom mostarskog Zrinjskog.

''U prvom dijelu se ipak pokazalo da su gosti došli spremniji i da su više u treningu, za razliku od nas. U drugom poluvremenu mi smo se malo sabrali, rekli smo sami sebi idemo na terenu dati 120 % od sebe i probati stići rezultat.

Na kraju nam se isplatilo, a uz malo više sreće mogli smo doći do sva tri boda, no kakva je bila situacija na poluvremenu dobro smo izvukli i bod.

Golman gostiju Marino Paradžik je branio na dosta visokoj razini, imao je 21 obranu, dok su naši napadači igrali u grču, a u prvom poluvremenu se ozljedio i naš prvi šuter Ivan Brkić pa nismo u nastavku imali previše opcija, ali kad se boriš onda se i ostvari rezultat.

Za nas je danas ovaj bod uspjeh, sretno smo ga izvukli, ali sigurno da je ekipa Zrinjskog malo kvalitetnija od nas, mislim ne kvalitetnija koliko više u treningu spremnija, imaju širinu igrača, a naše je da se borimo te ostavimo srce na terenu pa koliko uspijemo'', rekao je Jurković.

Kod Čapljine su po šest golova postigli Lasta, Kolovrat i Zubonja. Mirko Herceg je s 10 golova predvodio Zrinjski, a Dominiković je dodao šest.

Foto i tekst:

ČAportal