HRK Čapljina-HMRK Zrinjski 29:26

Ovoje bio dvoboj prve dvije ekipe prvenstva pa je i sa samim time ova utakmica odlučivala o ekipi koja će imati ogromnu prednost pred nastavak prvenstva. Gosti su stigli oslabljeni neigranjem Boška Perića, dok je domaćinima falio Ivan Brkić.
Početak utakmice je bio potpuno na strani domaćina. U prvih 4 minute imali su vodstvo od 3:0 zahvaljujući pogocima Šešelja, te 2 Bartolovića. U 9 minuti rezultat iznosi 6:0 i tada čapljinci dobivaju 2 isključenja te sa 4 igrača u terenu u 10. minuti prvi put primaju pogodak. Nakon toga pogotka gosti su smanjili zaostatak na -4 u 17. minuti (11:7), istim tim tempom gol po gol se nastavilo prvo poluvrijeme koje je završilo rezultatom 15:11.

U drugo poluvrijeme su bolje ušli gosti, te su smanjili rezultat u 40. minuti na svega jedan gol zaostatka. U 45. minuti gosti prvi puta dolaze do izjednačenja rezultatom 20:20. U zadnjih 5 minuta Čapljina ulazi s prednošću 25:24, a Bule sa 2 brza pogotka rješava pitanje pobjednika. Posljednja 2 pogotka djelo su sjajnih akcija Pervana i Šešelja, a tim pogocima bilo je jasno tko je pobjednik. U posljednjih 30 sekundi gosti su zabili 2 kontre i doveli do konačnog rezultata 29:26.
Ovo je bila po svemu veoma zaslužena pobjeda Čapljine koja je držala konce igre tokom cijelog susreta.Najefikasniji kod domaćina je bio Bartolović sa 10 golova, dok je golman D. Jurković skupio 11 obrana.
Ovom pobjedom Čapljina se odvojila od ostatka ekipa, najbliži pratitelj Zrinjski zaostaje 5 bodova.

hrkcapljina.blog.hr