FOTO  HMRK Zrinjski: Potpora djeci s autizmom

HMRK Zrinjski, autizam
...koji se obilježava 2.travnja, HMRK Zrinjski u organizaciji s Osnovnom školom za posebne potrebe u Mostaru simbolično će iskazati potporu za djecu s autizmom te će upriličiti prodaju majica sa simbolom osoba s autizmom.


_ Autizam je razvojni poremećaj ljudskog mozga kod kojega se prvi znaci vide još tijekom ranog djetinjstva, a prepoznaje se u prve tri godine djetetova života. Autizam je jedan od pet pervazivnih razvojnih poremećaja ili poremećaja autističnog spektra koji su okarakterizirani široko rasprostranjenim abnormalnostima u socijalnoj interakciji i komunikaciji, izrazito ograničenim interesima i čestom ponavljajućem ponašanju._


Na početku uzvratne utakmice četvrtfinala Kupa premijer lige BiH koja će se održati u srijedu 29.3.2017. godine u 18.30 sati u dvorani Bijeli Brijeg u Mostaru igrači Hrvatskog muškog rukometnog kluba Zrinjski i rukometnog kluba Bosna Sarajevo simbolično će dati potporu osobama s autizmom s prigodnim transparentom i njihovim majicama.

„Ovom akcijom želimo na sportski način pokazati punu potporu djeci, ali i njihovim roditeljima u borbi za njihova prava u društvu. Stigmatiziranje u današnjem vremenu poprimilo je velike razmjere pa tako mi kao sportaši želimo ovim mladim ljudima dati punu podršku u njihovim nastojanjima da se izbore za bolji život." - kazali su nam iz uprave HMRK Zrinjski Mostar.

Na ulazu u dvoranu bit će organizirana prodaja majica. Jedna majica koštat će 10 KM, a sav prihod od prodaje bit će predan za potrebe Osnovne škole za djecu s posebnim potrebama u Mostaru.

Ovim putem vas pozivamo da se odazovete ovoj akciji u što većem broju.