HMRK Zrinjski gostuje kod sarajevske Bosne

ZRINJSKI BORAC
...u petak, 11.11.2016. godine od 17:00 gostuje u glavnom gradu države, gdje će se susresti s RK Bosna Sarajevo.

Izravni je to susret između šestoplasirane i sedmoplasirane momčadi koje će se do kraja boriti za treće mjesto koje vodi u doigravanje za prvaka države. RK Bosna je u prvenstvo ušla porazom u Prijedoru, da bi uslijedila domaća pobjeda protiv Konjuha i gostujuća kod RK Hercegovina. Dobar niz nastavili su pobjedom protiv Krajine na domaćem terenu nakon čega je uslijedio gostujući poraz od RK Vogošća Poljine Hills.

Pred reprezentativnu tanku doživjeli su još domaći poraz od RK Borac m:tel, dok su u sedmom kolu s jedan razlike slavili na gostovanju u Maglaju.

Zrinjski je posljednju utakmicu pred reprezentativnu stanku odradio protiv RK Goražde, u kojem smo slavili s 9 razlike. Dosadašnja gostovanja su Plemići uglavnom odigrali u egalu sa svim protivnicima, osim sa Krivajom. Jedini bod smo uzeli prvoplasiranoj Vogošći dok smo na ostalim gostovanjima doživjeli tijesne poraze.

Jednako kao domaćini, Zrinjski u ovaj duel ulazi s poštovanjem, ali bez straha. U korist toj činjenici treba ići i prijateljski susret koje su ove dvije momčadi odigrale uoči početka prvenstva, kada su Plemići u Sarajevu slavili s uvjerljivih 30:22.

AUTHOR: HMRK Zrinjski Mostar