Hercegovački topnik Buntić slomio Šveđane, Hrvati na pragu polufinala

Denis Buntić, Denis Buntić, Hrvtatska, Švedska, Denis Buntić, HRK Izviđač, Denis Buntić, reprezentacija, Denis Buntić, hrvatska rukometna reprezentacija, Denis Buntić, HRK Izviđač, Denis Buntić, Portret prvaka, albert pehar
Dvoboj Švedske i Hrvatske bio je očekivano tvrd. Riječ je o dvije statistički najbolje obrane na prvenstvu i od prvih minuta bilo je jasno da je na rasporedu - bitka. U prvim minutama dominirao je Domagoj Duvnjak koji je zabio prva četiri gola Hrvatske. S trećim je doveo naše do vodstva 3:1, no uslijedila je crna rupa od osam minuta koju su Šveđani iskoristili za serije 5:0. Legendarni Staffan Olsson dirigirao je s izborničke klupe, ali uslijedio je povratak Hrvatske u rezultatski egal.

U završnici prvog dijela 'poludio' je Mirko Alilović i Hrvatske je izborila malu prednost (10:9) na velikom odmoru, no nastavak je donio novu epizodu grube bitke u kojoj se nisu birala sredstva. Bitka za polufinale Eura, što je u velikoj mjeri bio ovaj dvoboj, ne ostavlja prostor za kalkulacije.

Hrvatska je posljednjih 20 minuta imala blagu kontrolu rezultata, a čvrsti protivnik je 'napukao' sedam minuta prije kraja kada je Denis Buntić povezao tri gola naših za 21:18 i novu pobjedu Hrvatske na prvenstvu. Šveđani su do kraja pokušavali stići zaostatak, ali kanonadu hercegovačkog topnika i veliki broj svojih izgubljenih lopti nisu mogli nadoknaditi. Rezultata sugerira neizvjesnost do posljednjeg šuta, ali iskusna Hrvatska imala je potpunu kontrolu završnice.

Hrvatska s maksimalna četiri boda prolazi u drugi krug, gdje će u nedjelju u Aarhusu početi nastup protiv pobjednika skupine C. Ako (očekivano) uzme barem bod protiv Srbije to će biti Francuska i pobjedom protiv najtežeg protivnika posljednjih godina Hrvatska bi širom otvorila vrata polufinala već dva kola prije kraja.

Tportal.hr