HERCEGOVAČKI DVOJAC PONOVNO U REPREZENTACIJI Šego: "Tu smo s jednim ciljem"; Karačić: "Obavili smo što smo trebali, nema skrivanja"

Marin Šego, Igor Karačić, hrvatska rukometna reprezentacija
AFP

Marin Šego i Igor Karačić ponovno su u rukometnoj reprezentaciji Hrvatske. Nakon propuštenog Eura, iskusni hercegovački dvojac ponovno će pomoći svojoj najdražoj momčadi u utakmicama Kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo protiv Finske. Okupili su se izabranici Hrvoja Horvata u Varaždinu.

"Opet smo se skupili nakon nekog vremena. Ja sam ponovno tu. Jedno vrijeme me nema, pa se ponovno vratim. Tu smo s jednim zajedničkim ciljem i nadam se da ćemo uspjeti. Ovih sedam dana ćemo se pokušati uigrati, vratiti u stari ritam i podsjetiti na neke naše 'fore' i trikove. Nadam se da ćemo spremni dočekati Fince", rekao je Šego.

"Uvijek je lijepo igrati za Hrvatsku. Jako sam sretan što mogu pomoći i biti s našim dečkima. Ponovno smo tu i idemo po nove pobjede. Obavili smo sve što smo trebali, i imali sastanak, nema nikakvog skrivanja, imamo pripreme za kvalifikacije, nadam se da ćemo se dobro spremiti, ima puno novih lica, s nekima sam se i morao upoznavati", rekao je Igor Karačić.

"Moramo odigrati 120 minuta perfektno, jednostavno našoj publici predočiti kakav će rukomet biti u budućnosti. Ovo je spoj mladosti i iskustva", kazao je Karačić.

Na temu Šege i Karačića izbornik Hrvoje Horvat kratko je rekao:

"To je bila više priča, nego što je problem. I sa Šegom i s Karačićem je isto."

Poziv je dobio i Željko Musa.

"Musa je pokazao svojim igrama da zaslužuje poziv. Nemamo vremena za veliki trening prije utakmica s Finskom. Moramo standardizirati varijantne", rekao je Horvat.

Iz Finskog rukometnog saveza stigla je obavijest o satnici i mjestu odigravanja prvog susreta kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo 2023. godine. Finska će Hrvatsku dočekati 13. travnja u 19 sati po lokalnom, odnosno 18.00 sati po hrvatskom vremenu u mjestu Vantaa koje se nalazi u neposrednoj blizini zračne luke Helsinki.

Naime, kao što je poznato od ranije, Ukrajina je zbog ratne situacije odustala od prvog kruga kvalifikacija koje je trebala igrati protiv Finske. Tako je Finska bez borbe dobila oba susreta 10:0 i postala hrvatski suparnik u drugom krugu kvalifikacija. Tjedan dana nakon te objave Europske rukometne federacije, Finska je definirala mjesto i vrijeme odigravanja prvog susreta s Hrvatskom. To će dakle biti Vantaa. 

Uzvratni susret igra se 16. travnja u 18.00 sati u Areni Varaždin.