Grude domaćin završnice KUP-a BiH za rukometašice

plakat grude
To je među ostilm i zbog samog sustava natjecanja u KUP-u,jer se tim sustavom prolazak ili eliminacija rješavaju u jednoj ili eventualno dvije utakmice.To omogućava da i oni na papiru slabiji klubovi nerijetko eliminiraju one papirnato jače pa i da osvoje pokal pobjednika KUP-a. Sve to daje posebnu draž ovom natjecanju.

Natjecanje u KUP-u BiH za rukometašice za sezonu 2014/2015 došlo je do same završnice.

Nastup u završnici ove godine osigurale su četiri ekipe i to HŽRK Zrinjski iz Mostara,OŽRK Jedinstvo Adler iz Tuzle, ŽRK Mira iz Prijedora i HŽRK Grude Autoherc.

Imena klubova sudionika završnice jamče da ćemo u završnici sigurno gledati odličan rukomet i da će konačni pobjednik imati težak posao da bi došao do naslova.

Zato evo nekoliko riječi o klubovima sudionicima ovogodišnje završnice:

-HŽRK Zrinjski iz Mostara višestruki prvak Bosne i Hercegovine i višestruki finalist KUP-a BiH.Klub koji je napravio najveći rezultat na europskoj razini od svih BiH ženskih klubova.

-OŽRK Jedinstvo Adler iz Tuzle je klub koji je u prošlosti bio višestruki prvak države i osvajač KUP-a BiH,a nakon dvogodišnje krize u ovoj sezoni igra odlično i na putu povratkas u sam vrh našeg rukometa.U četvrzavršnici ekipa Jedinstvo Adlera eliminirala je premijerligaša ŽRK Goražde.

-ŽRK Mira Prijedor je aktualni pobjednik KUP-a Bosne i Hercegovine i prošlogodišnji prvak države.

Klub sa dugom tradicijom i iskustvom,sa odličnom organizacijom i ekipom koja je u četvrtzavršnici ovogodišnjeg natjecanja eliminirala RK Lokomotiva iz Mostara.

-HŽRK Grude Autoherc je najmlađi sudionik završnice ovogodišnjeg KUP-a.Klub je aktualni prvak Bosne i Hercegovine,a u četvrtzavršnici ovogodišnjeg natjecanja eliminirao je ekipu ŽRK Ilidža.

Ovo je prvi put u povijesti da su Grude domaćin završnice KUP-a Bosne i Hercegovine u bilo kojem sportu.

Završni turnir KUP-a je najznačajniji događaj tijekom godine u ženskom rukometu u Bosni i Hercegovini te izaziva veliku medijsku pozornost kako medija na lokalnoj i državnoj tako i na međunarodnoj razini.

Finalnu utakmicu turnira koja će se igrati dana 24.05.2014. g.(nedjelja) prenosit će izravno BH TV1.

Sigurni smo da će Gruđanke i Gruđani biti dobri domaćini našim gostima,te da će se naši gosti u Grudama osjećati ugodno i da će uživati u dobrom rukometu i gostoprimstvu svojih domaćina.

Cijeli program u dva dana kada će se igrati završnica KUP-a bit će upotpunjen nastupima grudskih mažoretkinja,naših plesača i plesačica iz HKP Grude te drugim kulturnim i zabavnim sadržajima.

Gruđanke su svojim igrama i rezultatima puno napravile na popularizaciji ženskog rukometa u Grudama i cijeloj Herecgovini.Grudski ljubitelji rukometa su već pokazali da vole ženski rukomet i mada nema zvaničnih statistika svakako je grudska dvorana jedna od najposjećenijih što se tiče ženskog rukometa u BiH.

Zbog svega ovoga očekujemo da će završnicu KUP-a koja se održava dana 23.05.2015.(subota) kada se igraju dvije utakmice polufinala i 24.05.2015.(nedjelja) kada se igra finalna utakmica praviti veliki broj gledatelja koji će osigurati pravu rukometnu atmosferu.

DO KRAJA ZAJEDNO!!!