Glasujte za broj 1: Duvnjak i Cindrić među pet najboljih svjetskih rukometaša!

Luka Cindrić, Domagoj Duvnjak, Najbolji rukometaš svijeta
Domagoj Duvnjak i Luka Cindrić nominirani su u izboru Međunarodne rukometne federacije (IHF) za najboljeg rukometaša svijeta u 2017. godini.

Veliko je to priznanje za dva hrvatska reprezentativca, naročito za Duvnjaka koji pola prošle godine nije niti igrao zbog zdravstvenih problema i operacije koljena.

Duvnjak je u 2017. s Kielom osvojio Kup Njemačke, a u finalnoj utakmici protiv Flensburga bio je najbolji igrač. Također, izabran je i u idealnu sedmorku Svjetskog prvenstva u Francuskoj gdje je Hrvatska izgubila od Slovenije u borbi za broncu.

Cindrićevo uvrštavanje u izbor nije nikakvo iznenađenje. Luka je s Vardarom poharao cijelu Europu, osvojivši (uz prvenstvo Makedonije i Kup) i SEHA ligu te Ligu prvaka. Na Final Fouru Lige prvaka Cindrić je bio Vardarov junak u polufinalu kada je dvije sekunde prije kraja postigao pobjednički pogodak protiv Barcelone.

Osim Duvnjaka i Cindrića, za najboljeg svjetskog rukometaša nominirani su i PSG-ovi igrači, Sander Sagosen (Norveška) i Nikola Karabatić (Francuska) te Švicarac Andy Schmid koji je jedan od najzaslužnijih na Rhein-Neckar Lowenovo osvajanje naslova prvaka Njemačke (proglašen je četvrtu sezonu zaredom najkorisnijim igračem Bundeslige).

Glasovanje traje do 20. veljače, a vaš glas možete dati OVDJE.