EURO 2020 Mađari pobijedili Island i Danska se oprostila od Eura

Mađarska reprezentacija
Tanjug/AP

To se desilo tako što je reprezentacija Mađarske večeras u 3. kolu grupe E pobijedila Island sa 24:18 i tako se ovoj selekciji pridružila u drugoj fazi natjecanja, a Dansku definitivno poslala kući.

Mađarskoj je protiv Islanda i bod odgovarao kako bi prošla dalje, ali zahvaljujući prije svega fantastičnoj igri u drugom poluvremenu Mađari su pobijedili Islanđane koji su do sada bili stopostotni i sa prvog mjesta idu u drugu fazu!

Mađarska je sjajno otvorila meč i odmah povela sa 3:0. Ipak, Island se brzo pribrao i napravio seriju 6:0 te okrenuo na 6:3. U nastavku prvog dijela Island drži prednost i ide na četiri i pet golova razlike (11:6). Ipak, Mađarska dobro finišira prvi dio susreta i razliku u posljednjoj sekundi smanjuje na minus tri (12:9).

U tim trenucima ipak ništa nije nagovještavalo da će se desiti ono što se desilo u drugom poluvremenu. Islanđani su potpuno pali, a Mađari dobili krila. Do izjednačenja Mađarska dolazi kod rezultata 15:15, a vodstvo ponovo vraća kod 18:17. Od tog trenutka igrali su fantastično iz minute u minutu i brzo odlaze na polus pet (23:18). Tada je bilo jasno da je ovdje sve gotovo.

Mađarska s pet bodova ide dalje i prenosi dva boda u drugu fazu, dok će Island također put druge faze ali bez ijednog boda kojeg prenosi. Danska je definitivno ispala, a od ranije se zna da je iz ove grupe ispala i reprezentacija Rusije.

Danska i Rusija će večeras od 20.30 sati odigrati svoj susret 3. kola, ali vjerojatno se ni jednima, ni drugima ne izlazi na teren.

Treba reći i to da je Mađarsku do trijumfa predvodio fenomenalni Banhidi koji je postigao čak osam golova. Dobri su bili također i Boka te Szita sa po četiri gola. Kod Islanda bolji od ostalih bili su Palmarsson i Sigurdsson sa po četiri pogotka.

Europsko prvenstvo, grupa E, 3. kolo:

Island : Mađarska 18:24

Island: Gislason 1, Gudmundsson 1, Gunnarsson 1, Jonsson 1, Kristjansson 2, Palmarsson 4, Petersson 2, Sigurdsson 4, Smarason 1, Thrastarson 1.

Mađarska: Balogh 2, Banhidi 8, Boka 4, Gyori 3, Hornyak 1, Ligetvari 1, Nagy 1, Szita 4.