EP u rukometu: Navijačima Srbije iz očiju je sijevala mržnja

Da se kod nas dogodilo nešto slično, cijeli svijet bi reagirao.

Srbi su to uspjeli zataškati, kao i bacanje boce prema Baliću i meni kada je Šešum završio u bolnici', komentirao je Goluža šajkače i ostala zbivanja na EP-u u Srbiji.

Izbornik rukometne reprezentacije Slavko Goluža je nakon povratka u Hrvatsku s igračima proslavio brončanu medalju iz Srbije, a onda u ponedjeljak navečer gostovao u Dnevniku HTV-a gdje se još jednom osvrnuo na zbivanja u Novom Sadu i Beogradu.

"Onakvu atmosferu kakva je bila u Srbiji nisam vidio u životu. Svi su bili protiv nas. Navijači iz cijele Srbije okrenuli su se protiv nas, a u očima im se vidjela velika mržnja", prenio je svoje dojmove Goluža, a onda se osvrnuo i na svečanost dodjele medalja na koju su srpski reprezentativci došli sa šajkačama.

"To je jedan njihov folklor, ali da se kod nas dogodilo nešto slično, cijeli svijet bi reagirao. Srbi su to uspjeli zataškati, kao i bacanje boce prema Baliću i meni kada je Šešum završio u bolnici", izjavio je Goluža.

Šajkače su u beogradskoj Areni nosili čak i neki danski navijači, a najstariji danski reprezentativac, 39-godišnji Lars Christiansen, je na pitanje srpskog novinara ‘hoće li zlatnu medalju slaviti negdje u Beogradu' odgovorio:

"Ne znam je li sigurno slaviti u Beogradu kad pobijedite Srbiju."