EMOTIVNI GOVOR LINE ČERVARA Ovi naši dečki su junaci, oni su pokazali kako se bori za svoju domovinu

Lino Červar
Andreas Gerbert/REUTERS

Zagrebački Trg bana Jelačića ispunjen s nekoliko tisuća ljudi dočekao je hrvatsku rukometnu reprezentaciju koja je na europskoj smotri osvojila srebrnu medalju.

Linu Červara i igrače dočekali su ovacijama i neprekidnom pjesmom. Igrači su očito bili iznenađeni ovakvim dočekom. Vidno iscrpljeni zapjevali su zajedno s navijačima:

Zapjevala se čuvena Mišina pjesma „Poljubi zemlju po kojoj hodaš”!

Lino Červar ushićeno je govorio:

„Ponosan sam da sam sa strašću i neizmjernom ljubavi vodio hrvatsku reprezentaciju. Pokazala je ova generacija mentalnu snagu. Veselim se da ovdje vidim puno djece i mladeži, roditelji volite svoju djecu i pomognite im kada je teško. A djecu molim da budu beskrajno zahvalni roditeljima. Nema toga koji će nam uzeti obitelj. Obitelj je kolijevka života. Ovi naši dečki su junaci, oni su pokazali kako se bori za svoju domovinu kada je najteže”, pričao je Lino uzbuđenom mnoštvu.

I nastavio je:

„Dobili smo državu, a imamo sve manje djece i ljudi. Ima lijek za to. Moramo znati da je politika nije samo borba za vlast nego je to borba za bolji život. Nije bitna vjera, ideologija, nama treba zajedništvo kojeg nemamo. A treba nam svaki dan. Da bi se spasilo trebaju se poštovati univerzalne vrijednosti.- istina, pravednost i ljubav”.