''Duvnjak će i s jednom nogom igrati''

Domagoj Duvnjak, handball-planet, Najbolji rukometaš 2013, glasovanje, Domagoj Duvnjak, Domagoj Duvnjak, Igor Vori, Slavko Goluža, rukomet, pripreme hrvatske rukometne reprezentacije, Europsko prvenstvo u Danskoj, Hrvatska, bjelorusija, rukomet, Europsko prvenstvo u Danskoj, kauboji, Slavko Goluža, rukometna reprezentacija hrvatske, Hrvatska, rukomet, Domagoj Duvnjak, titula, Domagoj Duvnjak, Slavko Goluža, SP u Kataru, pripreme hrvatske rukometne reprezentacije, kauboji, rukomet, Katarina Zovko Ištuk, Hrvatska, rukomet, hrvatski rukometaši, kauboji, rukomet, rukomet Hrvatska, rukomet, kauboji,  ždrijeb za EP, rukomet, Hrvatska, Argentina, argentina-hrvatska, Olimpijske igre, rukomet, Olimpijske igre, Hrvatska zemlja, Domagoj Duvnjak, Domagoj Duvnjak, rukometaš, Domagoj Duvnjak, EP rukomet, kauboji, hrvatska rukometna reprezentacija
Hrvatski rukometni savez ovog tjedna dočekale su dvije vijesti. Da je upitno hoće li se utakmica protiv Srbije igrati u Splitu, te da njemački Kiel želi da Domagoj Duvnjak preskoči prvenstvo.

U siječnju 2009. iz splitske Spaladium Arene krenuo je put Balića i prijatelja prema svjetskoj medalji. Devet godina kasnije Duvnjakova generacija priželjkuje ponavljanje scenarija na europskoj smotri.

Posljednjih dana došlo je do trzavica na relaciji hrvatski rukometni savez - grad Split, no iz više nas krugova uvjeravaju da će sve biti u redu.

"Ja mislim da hoće, da ćemo do kraja ovog tjedna potpisati ugovor s gradom Splitom i mislim da tu neće biti nikakvih problema i da će sve biti u redu", rekao je predsjednik HRS-a Tomislav Grahovac.
A hoće li sve biti u redu s Domagojem Duvnjakom? Najbolji hrvatski rukometaš ne igra još od travnja, a njegov trener iz Kiela Alfred Gislason poručio je kako bi bilo najpametnije da ne igra na Europskom prvenstvu.

"On nam je jako važan igrač. Nije isto s Duvnjakom i bez Duvnjaka, međutim, znam kakav je on, on će i s jednom nogom igrati. Dakle, ja sam optimista i mislim da bi on mogao i da će nastupiti na Europskom prvenstvu u Hrvatskoj", izjavio je Červar.

"Malo se zaletio gospodin Gislason. Svakom igraču je reprezentacija najvažnija i naravno da ni jednom igraču se ne može uskratiti nastupanje na jednoj takvoj smotri kao što je EP", objasnio je Grahovac.

"Samo jedna jako homogenizirana, jedan jako homogenizirani tim prijatelja može doći do pobjede, čak u vrlo teškim okolnostima. I za takve timove ni jedna planina nije previsoka. Prema tome, mislim da naša reprezentacija ako se bude vodila tim riječima što sam sad rekao, medalja nam neće biti daleko", rekao je hrvatski izbornik.

"Možemo biti zadovoljni, jer je veliki interes ostalih zemalja. Naročito naših susjednih zemalja Slovenije, Mađarske, ali i iz Norveške, Švedske, Francuske, tako da mislim da ćemo biti na kraju puni s kapacitetom u svim dvoranama i gotovo na svim utakmicama", zaključio je predsjednik HRS-a.