Duvanjak i Kiel zaustavili europskog prvaka Barcelonu

Domagoj Duvnjak,  Ilija Brozović, Marko Kopljar, Final Four, Domagoj Duvnjak, rukomet
Rukometaši Barcelone neće obraniti naslov europskog prvaka nakon što su je u četvrtfinalu ovosezonske Lige prvaka izbacili igrači Kiela. U uzvratnom dvoboju igranom u subotu u Barceloni domaći je sastav bio bolji s 33-30 (13-14), ali to mu nije bilo dovoljno za plasman na završni turnir jer su gosti u katalonsku prijestolnicu stigli s pet pogodaka viška iz prve utakmice (29-24).

Domagoj Duvnjak postigao je tri, a Ilija Brozović dva gola za Kiel, dok se Marko Kopljar nije upisao u strijelce za Barcelonu.

U subotu se na završni turnir u Koelnu plasirao i mađarski Veszprem, za kojega brani Mirko Alilović, a igraju Renato Sulić i Ivan Slišković koji je na svom terenu protiv Vardara odigrao 30-30 (12-14) i tako obranio tri gola prednosti stečena u Skoplju (29-26). Sulić je psotigao dva gola za Veszprem, dok su u sastavu Vardara među boljima bili Luka Cindrić s četiri i Igor Karačić s tri gola.

Još ranije se na "Final Four" plasiralo poljsko Kielce za koje igraju Ivan Čupić, Manuel Štrlek I Denis Buntić, a brani Marin Šego, dok će u posljednjem četvrtfinalnom susretu u nedjelju igrati Paris SG i hrvatski prvak PPD Zagreb, a Parižani uoči uzvrata na svom terenu imaju osam golova prednosti (28-20).

 

Rukometna Liga prvaka, četvrtfinale:

Kielce - Flensburg 29-28 (28-28)

Veszprem - Vardar 30-30 (29-26)

Barcelona - Kiel 33-30 (24-29)

Nedjelja:

Paris SG - PPD Zagreb (28-20)