Dragan Pinjuh: Zrinjski će za pomoć zamoliti Vladu Hrvatske

U prvenstvu su prve, dok su uspjele prezimiti i u Europi, među 16 najboljih ekipa Challenge Cupa. Iako za djevojke slijedi odmor, vodstvo kluba je dobro zaboljela glava po pitanju osiguranja sredstava za utakmice Challenge Cupa. Svoju prvu utakmicu protiv makedonske ekipe Kumanovo Zrinjski igra 2. veljače, piše vecernji.ba.

Nerazumijevanje

- Ženski rukomet nije toliko skup sport, kao možda neki drugi sportovi koji izlaze na europsku scenu. Troškovi ove dvije europske utakmice kretali bi se oko 10.000 maraka, osim ako nam u Mostaru ne budu delegirali suce iz velike udaljenosti pa bi troškovi mogli biti znatno veći. To su za nas ogromna sredstva koja ne možemo tek tako pronaći, a ovoj zemlji izgleda nije u interesu da se bh. predstavnik nastupa u Europi, kazao nam je Dragan Pinjuh, predsjednik HŽRK Zrinjskog, te dodao:

- Kod resornih ministarstava na državnoj i federalnoj razini smo se prijavili na natječaj za sufinanciranje europskih utakmica. Dobili smo odbijenicu, jer nam je nedostajao dokument o sufinanciranju kluba. Budući da mi tu kategoriju i nemamo u našem klubu, tada je nismo navodili prilikom prijave na natječaj. To je izgleda bio samo izgovor da se ne pomogne Zrinjskom, jer to ime izgleda nekomu smeta. Da su na mjestu gospode Džafića i Kaplana, koji su odgovorni za raspodjele sredstava, sjedili neki Hrvati, koji razumiju koji uspjeh pravimo, siguran sam kako bi dobili pomoć. Pomogli bi nam da riješimo formalne zahtjeve, za koje možda i nismo dovoljno "pismeni", ali valjda je važnija stavka rezultat koji pravimo u Europi. Postavlja se pitanje je li ikome u BiH u interesu da se klubovi natječu u Europi - dodao je Pinjuh.

Poziv za pomoć

Upitan što vidi kao izlaz iz situacije, te hoće li ovaj klub moći snositi troškove spomenutog susreta Pinjuh nam je odgovorio:

- Poslat ćemo dopis u kojemu ćemo tražiti pomoć premijera Vlade Republike Hrvatske Zorana Milanovića. Hrvatska kao ustavnu obvezu ima pomaganje Hrvata i izvan svojih granica, te se nadam kako bi i mi u tom slučaju mogli dobiti pomoć. Ako nam to ne pođe za rukom pokušali bi s dopisom prema Vladi Makedonije iz koje dolazi naš sljedeći protivnik - zaključio je Pinjuh.