Denis Buntić propušta SP u Španjolskoj

... mišića na ramenu. Da stvar po njega bude gora, riječ je o Buntićevoj šuterskoj ruci…

Vijest o ozlijedi rukometaša poljskog Kielcea u taboru hrvatske reprezentacije, koja je na pripremama u Karlovcu, nisu primili 'mirno'.

- Ne možemo bez loših vijesti. Čudi me što je Buntić igrao mjesec i pol dana s takvim ramenom, da u Kielceu ne vode računa o svojim igračima. Mirovat će deset dana, a najgore je to što je u pitanju šuterska ruka. Na njegovoj poziciji imamo Luku Stepančića i vjerujem da ga može zamijeniti, izjavio je hrvatski izbornik Slavko Goluža.

Fizioterapeut reprezentacije Damir Kajba krivi netočnu dijagnozu Kielceovih klupskih liječnika.

- Denis je već na pripreme došao načet, ponajviše zahvaljujući netočnoj dijagnozi i neadekvatnom tretmanu klupskih liječnika u Kielceu u posljednjih mjesec i pol dana kada se prvi put požalio na ozljedu. Magetska rezonanca pokazala je napuknuće mišića na ramenu lijeve ruke, rekao je Kajba.

Neigranjem Buntića Hrvatska će nesumnjivo biti oslabljena na desnom vanjskom, na poziciji koju su u posljednjim reprezentativnim akcijama najčešće pokrivali Buntić i Marko Kopljar. Uz Kopljara, na Golužinom popisu je još samo jedan klasični igrač za to mjesto na terenu, Luka Stepančić, član zagrebačkog Croatia osiguranja.

Buntić je prvu medalju s hrvatskom reprezentacijom osvojio prije sedam godina u Tunisu, a od tada je osvojio još četiri odličja, ali niti jednom ono najsjajnije. Hrvatska će na predstojećem SP-u igrati u skupini s domaćinom Španjolskom, Mađarskom, Alžirom, Egiptom i Australijom. Golužini izabranici će prvu utakmicu igrati 12. siječnja protiv Australaca.

Dnevni list