Denis Buntić: Obećao sam da ću se vratiti u Izviđač

Četvrtoplasirani klub rukometne Lige Asobal napustili su Mirko Alilović, Nikola Prce, Damir Bičanić i Dalibor Doder, tako da će Buntić biti poprilično “usamljen” iduće sezone.
- Ne znam kako ću izdržati bez njih. Svi Balkanci su otišli, samo sam je ostao, iako sam izrazio želju za odlaskom, nasmijao se 28-godišnji Ljubušak, koji u rodnom kraju odmara od naporne, dosta uspješne rukometne sezone.
- Nije mi se ostajalo u Španjolskoj, imao sam i neke ponude, ali klub je postavio preveliku odštetu (400.000 eura, op.a) tako da su mi ruke vezane. Nedavno sam produžio ugovor pa i s te strane imam obvezu poštivati odluke kluba.
Ademar je završio na 4. poziciji u nacionalnom prvenstvu, dogurao je i do finala španjolskog kupa, a u Ligi prvaka Buntić i društvo ispali su u osmini finala od Čehovskih Medvjeda. - Klupska sezona bila je zadovoljavajuća. Nismo ni podbacili, ali ni prebacili zacrtane ciljeve. Osobno sam zadovoljan svojom igrom, ali rezultati momčadi mogli su biti bolji. Imali smo dosta padova tijekom sezone.
Reprezentativna vrsta opet je zapela na posljednjoj prepreci zvanoj Francuska. Buntić se na EP-u u Austriji pokazao u odličnom izdanju.
- Kako je sve počelo na kraju sam ostao prezadovoljan. Na pripremama uopće nisam bio u planu, a kasnije sam s momčadi dogurao do srebra.
I to četvrtog srebra s Hrvatskom…
- To me čini sretnim i zadovoljnim, ali, naravno, volio bih imati i jedno zlato. Uvijek je teško kada dođete do finala, a onda izgubite, bez obzira što je i srebro ogroman uspjeh.
Kada dođe u Ljubuški neizbježna priča s Buntićem je i njegov matični klub Izviđač.
- Često pričam o Izviđaču s nekadašnjim kolegama iz kluba, a predsjedniku Stanislavu (Mucić, op.a) obećao sam da ću se jednog dana vratiti. Kada? Ne znam. Možda za tri-četiri godine, možda već iduće godine. Ali, sigurno je da ću ponovno obući dres Izviđača, a nadam se da ćemo ponovno na okupu imati i ostale Skaute razasute po svijetu.
Ljubušaci će nakon jednogodišnje stanke ponovno igrati u Europi.
- Jako mi je drago zbog toga i želim momcima da doguraju što dalje. Ljudi u klubu imaju lijepu viziju stvaranja jake momčadi, za što dakako treba vremena. Vjerujem da će Izviđač uskoro ponovno dostići, a nadam se i prestići uspjeh koji smo mi ostvarili 2005. igrajući u polufinalu Kupa kupova, kaže desni vanjski Ademar Leona.

Najljepši odmor je u Ljubuškom

Buntić će nakon naporne sezone odmarati čak dva mjeseca, a to razdoblje najljepše mu je, kako kaže, u rodnom kraju.
- Nema ništa ljepše nego kada se čitava obitelj okupi za istim stolom. Tek sam počeo s odmorom, došao sam u petak navečer u Ljubuški i odmarat ću puna dva mjeseca, kaže Buntić.
A rukomet?
- To je kao vožnja biciklom. Naravno, u pauzi moram održavati fizičku spremu i raditi po dobivenom planu, govori Buntić.

dnevni list