Darko Martinović: Ova momčad je odlična, možemo u doigravanje već ove godine

Darko Martinović
"Vratio sam se iz osobnih razloga, kako bih riješio neke privatne stvari. Odbio sam ponude iz Katara, UAE i Rumunjske kako bih ostao u Mostaru. Opcija je samo Zrinjski", rekao je tad, ali dogovor ipak nije postignut.

Jučer, odnosno tri i pol godine kasnije, Zrinjski je objavio kako je Martinović novo pojačanje momčadi koja cilja na najviši plasman u domaćem prvenstvu.

- Treniram već pet mjeseci s ekipom, radio sam redovito. Dogovorili smo se, pa vidjet ćemo kako će sve to ići, kaže Martinović napominjući da trenutačno ipak nije potpuno spreman za natjecateljski rukomet.

- Nisam još sto posto spreman za utakmice, ali ja vjerujem da će se forma dizati iz utakmice u utakmicu. Ipak nisam igrao tri godine i trebat će vremena vratiti fizičku i igračku spremu.

Zrinjski je prvi dio sezone okončao na diobi trećeg mjesta Premijer lige zajedno sa Derventom i sarajevskom Bosnom koje su također osvojile po 25 bodova. Ove tri momčadi, zajedno s Konjuhom (24 boda), će na proljeće vjerojatno biti i glavni konkurenti u borbi za treće mjesto koje vodi u Ligu 4 za prvaka BiH (uz SEHA ligaša Izviđač).

- Ova ekipa je stvarno odlična, mlada i tu ima dosta mjesta za napredak. Mislim da ćemo biti sve bolji. Vjerujem da možemo i u doigravanje ako dobro otvorimo prvenstvo i poklope nam se neki rezultati. To nam nije prioritet ove godine, ali ako nam se ponudi šansa, zašto da ne, govori Martinović.

U tijeku su pripreme momčadi za proljetni dio, a već su odigrane i dvije test utakmice s Izviđačem, prvo je bilo 31:31, potom minule nedjelje u Mostaru pobjeda domaćina sa 35:32. U ovom meču je zaigrao i Martinović te postigao 3 gola.

- Bila je to tipična prijateljska utakmica, svi igrači su dobili šansu. I ja sam odigrao nekih 15 minuta, mislim da smo dobro odradili, igrali smo brzo i ispunili zamisli trenera, istaknuo je Darko Martinović.

Iza njega je bogata karijera

Darko Martinović (rođen 18. 9. 1982. godine) je ponikao u Zrinjskom odakle je prešao u ljubuški Izviđač, a zatim i u sarajevsku Bosnu. Prvi inozemni angažman bio mu je igranje za španjolsku Octavio Pilotes Posadu iz Viga, da bi godinu kasnije potpisao za Labaro iz Toleda, također momčad iz najjačeg španjolskog rukometnog ranga, Asobal lige, tad daleko najjačeg natjecanja uz njemačku Bundesligu. Poslije dvije godine u Španjolskoj igrao je tri sezone za švedski Kristianstad. Skupio je 73 nastupa u dresu reprezentacije BiH, posljednji puta 2010. godine. Igra na poziciji desnog beka,

Dnevni list